Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cuscrii - 2014

      Sinopsis

      Era inceputul verii lui 2013 cand s-a strigat pentru prima oara “MOTOR!” la pelicula Cuscrii. Totul era organizat pentru un proiect frumos care promitea sa aduca buna dispozitie si chef de munca in fiecare dintre cele trei saptamani de filmare.


      Povestea aduce din nou tematica deja omniprezentă în spaţiul cinematografic romanesc, cea a comunismului şi a rămăşiţelor acestuia, cu o menţiune importantă, aceea că povestea filmului tratează într-o cheie dulce-amară drama unui ins care a fost ciomagit la Revoluţie şi care are surpriza vieţii lui să-l întalnească pe “terorist” chiar în casa cuscrilor.

       

      Mai precis, cuscrul este nimeni altul decat teroristul violent de la Revolutie. Cvadruplu de actori care merg magistral pe filonul comic al scenaraiului sunt Mircea Diaconu si Luminita Gheorghiu( familia instarita de Pipera, parvenitii care isi marita fata cea mica) si Marian Ralea si Gabriela Popescu( provincialii care descind dintr-o masina decenta, veniti de la Pitesti cu hainele bune ca sa se cunoasca cu socri).

       

      Cu un scenariu semnat de Iulian Postelnicu si Alexandru Papadopol, filmul este regizat de Radu Potcoava, cel care in 2011 realiza scurtmetrajul Tatal meu e cel mai tare( Mentiunea Speciala a Juriului la Sarajevo 2012). El face si o sinteza personala a muncii lui la acest film, totul i-a fost clar de la bun inceput: “

       

      Cam jumatate din actori ii aveam deja in minte, doar i-am sunat si au fost foarte draguti si au acceptat, pentru cealalta jumatate am tot dat castinguri, mai ales pentru cuplurile de tineri. Intr-un final, cred ca am facut alegerile potrivite.”