Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      3 lucruri pe care trebuie să le ştii despre „Bunul Dinozaur” & Disney•Pixar

      11 decembrie 2015, Autor: Aura Iancu
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Istorie. Cu toate desenele înrămate de pe pereţi, biroul lui Ed Catmull din campusul Pixar Animation Studios din Emeryville, California, e de-a dreptul monoton comparat cu trenuleţele şi camionele de jucărie şi memorabilia din spaţiul aflat în apropiere al lui John Lasseter. Catmull – actualul preşedinte al Pixar Animation Studios şi Walt Disney Animation Studios – este un om de ştiinţă şi pionier în grafica pe computer, născut în Utah, care şi-a început cariera la Lucasfilm înainte să lanseze Pixar Animation Studios în 1986, alături de Steve Jobs şi John Lasseter. Adeseori, el este considerat creierul „operaţiunii”, iar Lasseter – inima. Pixar a avut un succes extraordinar, lansând până acum 15 filme fără cusur (cel de-al 16-lea a avut premiera recent, pe 25 noiembrie), cu încasări de box office de 9,3 milioane de dolari. Iar de când compania cu 1,200 de angajaţi a fost vândută către Disney în 2006, pentru 7,4 milioane de dolari, Catmull a preluat şi conducerea Disney Animation Studios.

       

      Inovaţie. Acum 20 de ani, Pixar a lansat primul film lungmetraj de animaţie computerizată. „Toy Story” a fost povestea neconvenţională a prieteniei dintre Woody şi Buzz, care a rămas, fără doar şi poate, în istoria Hollywood-ului. De altfel, multe dintre filmele Pixar au la bază tema prieteniei, inclusiv cel mai nou film al studiourilor, „Bunul Dinozaur”, în care inovaţia este esenţială, ca la orice alt film marca Pixar. „Asta e interesant, pentru că am trecut de la un film destul de abstract [„Inside Out”], care se petrecea în mintea unei fetiţe. În «Bunul Dinozaur», lumea înconjurătoare arată atât de realist, încât atunci când oamenii au văzut scene de început, au crezut că sunt fotografii. Personajele sunt reprezentate în interiorul unei lumi fotorealiste. Astfel că aceea a fost o provocare tehnică.”

       

      Inspiraţie. Disney şi Pixar au realizat un parteneriat cu Oficiul de Turism Wyoming. Producătorii filmului s-au inspirat din frumuseţea sălbatică a peisajelor naturale din Wyoming. „Zona are o varietate fantastică de peisaje, de la Jackson Valley şi Teton la extraordinarele gheizere şi cascade din Parcul Naţional Yellowstone”, spune designer-ul de producţie Harley Jessup. „Am studiat pajiştile din High Planes şi Red Desert, iar apoi le-am încorporat în călătoria lui Arlo.” „Oriunde am mers, exista o dualitate: ceva frumos şi periculos în acelaşi timp – cum ar fi relief înşelător sub asfinţituri care îţi taie răsuflarea”, spune şi regizorul Peter Sohn. „Nu am vrut să pară o plimbare prin parc. Arată impresionant – chiar şi din perspectiva unui dinozaur.”

       

      Sinopsis

      Filmul „Bunul Dinozaur” porneşte de la următorul scenariu: cum ar fi fost dacă asteroidul care a transformat definitiv planeta noastră ar fi ratat Pământul, iar dinozaurii nu ar fi dispărut niciodată? Studiourile de animaţie Disney•Pixar vă poartă într-o călătorie epică în lumea dinozaurilor, unde un Apatosaurus numit Arlo leagă o prietenie neaşteptată cu un băiat pe nume Spot. În timp ce călătoresc printr-un peisaj aspru şi misterios, Arlo învaţă să-şi stăpânească fricile şi descoperă ceea ce este cu adevărat capabil să facă.


      Filmul Bunul Dinozaur / The Good Dinosaur este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 27 noiembrie 2015, fiind proiectat în format 3D, doar în variantă dublată.

       


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor