Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Actorul Ştefan Radof a murit

      28 martie 2012, Autor: Oksana Radu
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Actorul Ştefan Radof a murit, miercuri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde era internat de marţi seară, la secţia de Terapie Intensivă, din cauza mai multor suferinţe cronice, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul Bogdan Opriţa. Ştefan Radof a fost internat marţi seară la Secţia de Terapie Intensivă, iar câteva ore mai târziu a decedat, a precizat Bogdan Opriţa.

       

      Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca a mai spus că Ştefan Radof avea mai multe suferinţe cronice.


      Actorul Ştefan Radof împlinise 77 de ani în 1 decembrie 2011.

       

      Radof a fost actor al Teatrului Nottara din anul 1965, iar printre spectacolele pe care le-a jucat aici se numără "Antigona" de Jean Anouilh, "Petru Rareş" de Horia Lovinescu, "Viziuni flamande" de Michel de Ghelderode, "Hamlet" şi "Timon din Atena" de W. Shakespeare, "Livada de vişini" de A.P. Cehov şi "Nora" de Ibsen.
      Actorul s-a ocupat şi cu poezia, profesoratul şi politica. În legislatura 1992-1996, Ştefan Radof a fost senator de Ilfov, din partea Convenţiei Democrate.


      În 2004, Ştefan Radof a fost decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României", în grad de Cavaler, de preşedintele Ion Iliescu, "în semn de apreciere pentru îndelungata şi fructuoasa activitate artistică, pentru dăruirea şi talentul puse în slujba artei spectacolului şi a teatrului românesc".

       

      Sursa: mediafax.ro

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor