Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Ada Condeescu- unul dintre cei mai buni 10 actori din Europa

      12 decembrie 2012, Autor: Bogdan Tirlea
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Actrița a fost selectată în programul care a lansat de-a lungul anilor carierele internaţionale ale unor nume precum Rachel Weisz, Daniel Craig, Carey Mulligan, Mélanie Laurent.

       

      Ada Condeescu este unul dintre cei zece actori europeni selecţionaţi în programul Shooting Stars, ce va avea loc în perioada 9 - 11 februarie 2013, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.  

       

      Ada devine astfel al cincilea actor român selectat în prestigiosul program, după Ana Ularu (2012) , Dragoș Bucur (2009), Anamaria Marinca (2008) și Maria Popistaşu (2007).

       

      Ajuns la a 16-a ediție, programul Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP) în colaborare cu organizaţiile membre ale EFP printre care se numără şi Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (Romanian Film Promotion) şi este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene.

       

      Shooting Stars are ca scop promovarea pe plan internațional a celor mai talentaţi tineri actori europeni, cărora le facilitează întâlnirea cu membri importanți ai industriei cinematografice (actori consacraţi, regizori, producători de renume, directori de casting).

       

      Alături de Ada Condeescu, din program mai fac parte Mikkel Boe Følsgaard (A Royal Affair, Danemarca, Laura Birn (Purge, Finlanda), Christa Theret (La Brindille, Franța), Saskia Rosendahl (Lore, Germania), Luca Marinelli (Every Blessed Day, Italia), Arta Dobroshi (Three Worlds, Kosovo), Jure Henigman (A Trip, Slovenia), Nermina Lukač (Eat Sleep Die, Suedia), Carla Juri (Someone Like Me, Elveția).

       

      Cei 10 tineri au fost selectați dintr-un număr de 27 de nominalizati, propusi de organizațiile membre ale EFP. Juriul, alcătuit din actrița Alba Rohrwacher (Dormant Beauty), regizorul Jasmila Zbanić (Grbavica), producătorul Bettina Brokemper (Nymphomaniac), directorul de casting Jina Jay (Anna Karenina) și jurnalistul Thierry Chèze (Studio Ciné Live) a fost impresionat de noua generație de actori europeni:

       

      Selecția nu a fost deloc ușoară dar suntem siguri de faptul că alegerile noastre finale îi vor aduce în lumina reflectoarelor pe artiștii care merită asta cu adevărat. Suntem foarte nerăbdători să vedem cum vor evolua carierele celor zece actori.

       

      Interpretarea Adei Condeescu din Loverboy nu a trecut neobservată de membrii juriului: Senzuală, convingătoare, afectuoasă. Camera de filmat o iubește fără însă a cădea în vulgaritate sau voyeurism.


      Născută pe 2 iulie 1988 la Bucureşti, Ada Condeescu este absolventă a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică. Rolul principal din Eu când vreau să fluier, fluier (r. Florin Șerban) marchează debutul actoricesc al Adei într-un film de lung metraj.

       

      În 2011, interpretarea din Loverboy (r. Cătălin Mitulescu) i-a adus premiul „The Heart of Sarajevo“(Inima oraşului Sarajevo) pentru cea mai bună actriţă în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo.

       

      Recent, Ada a jucat în filmul Lupu (r. Bogdan Mustață), ce urmează a fi lansat pe marile ecrane în 2013.

       

      Cei zece actori selectați vor avea parte în cadrul Shooting Stars de un program intensiv de 3 zile (9-11 februarie) în care vor avea întâlniri cu directori de casting, producători și regizori, un workshop cu agenți internaționali, ședințe foto, o conferință de presă internațională, totul culminând cu ceremonia de decernare a Premiilor Shooting Stars în cadrul Festivalului de Film de la Berlin. 

       


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor