Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Adrian Sitaru a început filmările pentru „Domestic”, o comedie neagră despre oameni și animale

      17 noiembrie 2011, Autor: Delia Traistaru
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Adrian Sitaru a inceput filmarile pentru "Domestic", o comedie neagra despreoameni si animale. O poveste despre oameni obisnuiti si animalele alaturi decare isi traiesc viata. Un iepure, o gaina, o pisica, un caine si un porumbel trec prin viata personajelor principale, influentandu-le evolutia.Dupa "Pescuit sportiv" (2007) si "Din dragoste cu cele mai bune intentii"(2011), mult premiate de festivaluri internationale de prestigiu, Adrian Sitaru a inceput zilele acestea filmarile la cel de-al treilea lungmetraj,"Domestic", cu Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Ioana Flora, Clara Voda siSergiu Costache in rolurile principale. Un proiect care mixeaza umorul negrusi drama, o poveste cu elemente absurde, la care razi si te emotionezi inaceeasi masura, intr-un decor stilizat si plin de culoare.

       

      "Imi doresc un film simplu, usor de digerat, amuzant si emotionant, spuneregizorul Adrian Sitaru. "Toti am avut animale si le-am iubit. Toti avemfamilii mai mult sau mai putin disfunctionale", spune Adrian Sitaru despre motivul pentru care vrea sa faca povestea aceasta.

       

      "Toti am fost copii si majoritatea avem copii. Toti avem responsabilitati fata de cei pe care-i iubim si alaturi de care convietuim, si toti facem greseli.Toti suntem oameni si suntem amuzanti chiar si cand ne comportam defectuos."

       

      Primele idei ale filmului „Domestic” apăreau în 2007, iar scenariul a fost finalizat în 2009. În 2010, proiectul a câştigat concursul de finanţare al Centrului Național al Cinematografiei, fiind de asemenea selectat în cadrul programului Cinelink al Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, unde a primit un feedback foarte bun, atrâgând atenţia prin potenţialul sugestiv al poveştii şi maniera de abordare a regizorului.

       

       

      „Domestic” este un proiect care se încadrează numai bine stilului inconfundabil al lui Sitaru, sensibilităţii sale neevidente faţă de personajele pe care le crează. Tema principală a filmului este responsabilitatea, fie în familie, fie față de cei dragi sau față de animalele pe care le aducem în casă», spune producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan despre proiectul la care lucrează în prezent.

       

      Filmările la lungmetrajul „Domestic” au început pe 3 noiembrie şi se vor încheia pe 3 decembrie. Director de imagine este Adrian Silişteanu, scenografia îi aparține lui Cristian Niculescu, iar montajul este semnat de Andrei Grogan. Realizat în Studiourile MediaPro și în câteva locații de filmare în București, „Domestic” este o producție româno-germană, susținută de Centrul Național al Cinematografiei și realizată cu finanțare din partea Eurimages, TVR și HBO România. 

       


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor