Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Andy Whitfield, starul seriei "Spartacus", a murit la 39 de ani

      12 septembrie 2011, Autor: Oksana Radu
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Actorul Andy Whitfield, starul serialului de televiziune "Spartacus: Nisip însângerat", a murit duminică, la vârsta de 39 de ani, din cauza unui cancer, limfom non-Hodgkin, a anunţat purtătorul său de cuvânt.

       

      Andy Whitfield a interpretat în primul sezon al serialului "Spartacus: Nisip însângerat" - lansat anul trecut - rolul lui Spartacus, un luptător trac capturat de romani şi trimis să devină gladiator la şcoala de antrenament a lui Batiatus, interpretat de John Hannah, şi a soţiei sale, Lucretia, jucată de Lucy Lawless.


      Însă în septembrie anul trecut Andrew Whitfield a anunţat că va părăsi show-ul care l-a consacrat, din cauza reapariţiei cancerului de care suferea - limfom non-Hodgkin.

       

      Limfomul non-Hodgkin este un tip de cancer cu origini în sistemul limfatic şi este o boală mai răspândită decât limfomul Hodgkin. În 2009, aproape 66.000 de noi cazuri de limfom non-Hodgkin şi 19.500 de decese provocate de această maladie au fost înregistrate numai în Statele Unite ale Americii, potrivit National Cancer Institute.


      "Într-o dimineaţă de Sydney frumoasă şi însorită, înconjurat de familie, în braţele iubitei sale soţii, frumosul şi tânărul nostru luptător Andy Whitfield a pierdut lupta de 18 luni cu limfomul non-Hodgkin", a declarat Vashti Whitfield, soţia actorului, într-un comunicat.


      Chris Albrecht, preşedintele şi CEO al Starz, compania producătoare a serialului "Spartacus: Nisip însângerat", s-a declarat  "profund întristat" de pierderea lui Whitfield.


      Andy Whitfield, care a mai jucat în filmele "The Clinic" (2010) şi "Gabriel" (2007), s-a născut în Tara Galilor, dar ulterior s-a mutat în Australia. După ce s-a îmbolnăvitr, el a fost înlocuit în serialul "Spartacus" de australianul Liam McIntyre.


      Primul sezon al serialului a fost difuzat şi în România, de postul HBO.

       

       

      Sursa: mediafax.ro

      Comenteaza Subiectul
      ULTIMELE COMENTARII
      • marcel 22 septembrie 2011, 16:10

       :(((pacat,un actor talentat !!Dumnezeu sa il odihneasca in pace,:((

      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor
      • marcel 22 septembrie 2011, 16:10

       :(((pacat,un actor talentat !!Dumnezeu sa il odihneasca in pace,:((