Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Art de vivre și artiști legendari, weekendul acesta și de Crăciun, la TV5MONDE

      20 decembrie 2014, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       


      Artiști legendari, filme și emisiuni de excepție, care vorbesc despre cultura francofonă de pretutindeni, în perioada următoare, la TV5MONDE. De la istoria nescrisă, până la muzică sau gastronomie sofisticată. Mai jos, câteva recomandări pentru acest week-end și pentru seara de Crăciun.

       

      Vineri, 19 decembrie, de la ora 20.30 (52 min.)

      LES CARNETS DE JULIE / Carnetele lui Julie

       

      Julie Andrieu parcurge drumurile Franței și ne face să descoperim istoria fiecărei regiuni prin intermediul unei rețete foarte vechi, tipică zonei respective. În ediția de vineri seara, Julie ne va duce pe valea Maurienne, în Savoie, și ne va arăta peisaje somptuoase. Își va începe povestea într-o sanie.

      Din meniu: crozets (specialitate din Savoie pe bază de hrișcă), agnolos (paste ravioli umplute cu miel și spanac), farçon. O emisiune prezentată de Julie Andrieu.

       

      Sâmbătă, 20 decembrie, de la ora 22.00 (140 min.)

      PATRICK SÉBASTIEN ZE FIESTA! 40 de ani pe scenă

       

      Încojurat de mulți prieteni, de asemenea, artiști, Patrick Sébastien sărbătorește 40 de ani de scenă în legendara sală Olympia, din Paris. O particularitate a acestui spectacol este faptul că publicul va purta costume. Bineînțeles, și artiștii vor fi costumați pe scenă, ca în vremea în care Patrick Sébastien realiza emisiunea Carnaval, cu umor și momente de mare emoție.

       

      Duminică, 21 decembrie, de la ora 22.00 (76 min.)

      LE TABLEAU / Tabloul                                                                                                                       

       

      Animație. Trei tipuri de personaje trăiesc împreună într-un tablou neterminat: Toupinii, Pafinii și Reufii. Toupinii se consideră a fi superiori celorlalți, așa că preiau puterea și îi vânează și înrobesc pe Pafini și pe Reufi. Convinși că numai pictorul poate readuce armonia, când va termina tabloul, Ramo, Lola și Pană pleacă în căutarea acestuia.

       

      Regia: Jean-François Laguionie (Franța/Belgia, 2011)

       

      De Crăciun

       

      Joi, 25 decembrie, de la ora 19.30 (135 min.)

      300 CHOEURS POUR LES FÊTES - LES ARTISTES FONT LEUR SHOW / 300 de coruri pentru Sărbătorile de iarnă – Spectacolul marilor artiști

       

      Artiștii francofoni sărbătoresc Crăciunul în arena circului Academia Fratellini! Salvatore Adamo, les Prêtres, Kendji Girac, Isabelle Boulay, Vincent Niclo, Nolwenn Leroy, Anggun, Dave, Joyce Jonathan, Alizée, Roch Voisine, Corneille, Inna Modja, Hervé Vilard, Annie Cordy vor interpreta alături de un cor prestigios versiuni noi și inedite ale unor piese legendare. Pe parcursul emisiunii, ei devin, pe rând, și prezentatori care ne invită în culise...

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor