Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Boxset-ul „Pintilie. Cineast” premiat la DVD Awards

      7 iulie 2014, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Setul de DVD-uri „Pintilie. Cineast” a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun DVD cu elemente speciale în cadrul celei de-a 11-a ediții a DVD Awards, premii oferite în cadrul Festivalului Il Cinema Ritrovato (29 iunie – 6 iulie), un eveniment amplu organizat de Cinemateca din Bologna și dedicat filmelor clasice, capodoperelor de arhivă și peliculelor restaurate.

       

      Discul bonus premiat include peste trei ore de extrase video selectate de Lucian Pintilie cu ajutorul lui Mihai Chirilov, prelucrate și remontate de Dana Bunescu.

       

      DVD Awards, cea mai importantă manifestare de acest gen din lume, încearcă să încurajeze și să ofere vizibilitate home entertainment-ului de calitate, selectând anual cele mai valoroase și mai bine realizate astfel de proiecte de pe piața internațională. 

       

      Un obiect de colecție pentru cinefili, DVD Box-ul „Pintilie. Cineast” este un proiect conceput și coordonat de Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania. Lansat anul trecut la TIFF, în prezența autorului, și distribuit pe piață de Transilvania Film, setul conține toate cele 11 filme ale apreciatului regizor român și un DVD bonus de materiale inedite ce recompun portretul cineastului prin lecții de cinema, conferințe de presă, colocvii, emisiuni TV, omagii, retrospective etc.

       

      Cele 11 lungmetraje în versiuni restaurate sunt: „Duminică la ora 6”, „Reconstituirea”, „Salonul nr. 6”, „De ce trag clopotele, Mitică?”, „Balanța”, „O vară de neuitat”, „Prea târziu”, „Terminus Paradis”, „După-amiaza unui torționar”, „Niki Ardelean, colonel în rezervă”, „Tertium non datur”.

       

      DVD Box-ul poate fi găsit în magazinele de specialitate şi este distribuit în Romania de Transilvania Film.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor