Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cannes 2014 se vede în direct la TV5MONDE

      13 mai 2014, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Cu ocazia celei de 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes (14 – 25 mai 2014), TV5MONDE va avea un program special, pe toată durata prestigiosului eveniment cinematografic. Toate semnalele emise de canalele TV5MONDE vor fi sincronizate cu momentele de pe Croazetă, dând astfel festivalului o acoperire mondială.

       

      O parte din redacție se va muta la Cannes, pentru a acoperi la cald evenimentele din festival. Prin aceasta, dar și prin programele speciale, dedicate festivalului, TV5MONDE urmărește politica pe care a implementat-o de la bun început, și anume de a susține producțiile cinematografice francofone.

       

      Anul acesta, TV5MONDE - canalul filmului francofon - susține trei lungmetraje: Timbuktu, în regia lui Abderrahmane Sissako, selecționat în Competiția Oficială, Hope, regizat de Boris Lojkine, în cadrul Semaine de la Critique, și P'tit Quinquin, al lui Bruno Dumont, care va rula în Quinzaine des Réalisateurs.

       

      Serile vor fi rezervate filmelor de festival, din anii ’60  până acum, realizate de regizori și actori de referință, de la Jean-Luc Godard și Marcel Camus, la Isabelle Huppert sau Vincent Martinez. Totodată, în fiecare zi, TV5MONDE va intervieva pe covorul roșu artiștii prezenți pe Croazetă.

       

      Câteva dintre filmele programate de TV5MONDE în timpul festivalului:

       

      IMPARDONNABLES / De neiertat

       

      Francis, un scriitor de succes, decide să închirieze un apartament la Veneţia ca să lucreze la următorul roman. Aici o întâlneşte pe Judith, femme fatale, proprietara unei agenţii imobiliare, căreia îi propune imediat să se mute cu el.

       

      Regia: André Téchiné (Franța/Italia, 2010)

      Cu: André Dussollier (Francis), Carole Bouquet (Judith)

       

      Marți, 13 mai, de la ora 19.30.

       

       

      L’ECOLE DE LA CHAIR / ȘCOALA DORINȚELOR

       

      Dominique, o femeie înstărită, la 40 de ani, directoarea unei case de modă, îl întâlnește pe Quentin, un tânăr barman cu mult farmec, bani puțini si gigolo de ocazie. O relație pasională și imprevizibiă se naște între cei doi, pe care totul pare că mai degrabă i-ar despărți…

       

      Regia: Benoît Jacquot (Franța, 1998)

      Cu: Isabelle Huppert (Dominique), Vincent Martinez (Quentin), Vincent Lindon (Chris)

       

      Miercuri, 14 mai, de la ora 15.00 și

      Luni, 19 mai, de la ora 01.00.

       

       

      ORFEU NEGRO / ORFEU NEGRU

       

      Mitul lui Orfeu și Euridice, transferat în Brazilia, în plin carnaval. Orfeu, vatman la Rio de Janeiro, e logodit cu Mira, dar se îndrăgostește în timpul carnavalului de Euridice, o tânără venită aici, la verișoara ei, ca să scape de asasinii plătiți din orașul ei…  

       

      Regia: Marcel Camus, 1959

      Cu: Breno Mello, Marpessa Dawn, Lourdes de Oliveira

       

      Palme D'Or, Cannes, pentru Marcel Camus 
      Globul de Aur pentru Cel mai bun film

       

      Duminică, 18 mai, de la ora 22.00,

      Miercuri, 21 mai, de la ora 15.00 și

      Luni, 26 mai, de la ora 01.00.

       

       

      POURQUOI TU PLEURES? / DE CE PLÂNGI?

       

      La câteva zile de la căsătorie, un bărbat se confruntă cu decizii cruciale. Iubita sa a dispărut, iar el are de rezolvat problemele care apar cu familia, cu prietenii, chiar și cu muncitorii care lucrează la viitorul său apartament.

       

      Regia: Katia Lewkowicz (Franța, 2010)

      Cu: Benjamin Biolay (soțul), Emmanuelle Devos (sora), Nicole Garcia (mama)

       

      Joi, 29 mai, de la ora 22.00.

       

       

      TV5MONDE este una dintre principalele reţele mondiale de televiziune, prezente în 220 ţări şi teritorii, prin intermediul a nouă canale regionale distincte și a TiVi5Monde, un canal 100% tânăr, difuzat pe teritoriul american.

       

      TV5MONDE Europa difuzează în fiecare an peste 300 de filme subtitrate, 1300 de ore de ficţiune, 2000 de ore de film documentar și reportaj și 19 emisiuni zilnice de știri şi cele mai bune emisiuni francofone, cu subtitrare.

       

      Este singurul canal generalist francez care emite la nivel mondial. Are 10 canale francofone partenere (France 2, France 3, France 4, France 5, France Ô, ARTE France, RTBF.be, RTS, Radio-Canada și Télé-Québec), le CIRTEF și l'AEF. Este prezent în 235 millioane de cămine și 25.000 de hoteluri, în 55 de țări și difuzează programe cu caracter generalist produse în limba franceză şi subtitrate în șapte limbi (română, engleză, germană, spaniolă, olandeză și rusă).   

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor