Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Caravana Metropolis revine în România cu cele mai bune filme europene noi, proiectate în aer liber

      14 iunie 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Cinematograful călător Caravana Metropolis se întoarce pentru cel de-al VIII-lea sezon, pentru a proiecta în aer liber unele dintre cele mai bune filme europene noi.

       

      Primele orașe confirmate sunt Sibiu (25 - 30 iunie, Piața Mică), București (2 - 7 iulie, Insula Artelor din Parcul Titan) și Arad (9 - 14 iulie, Parcul Mihai Eminescu).

       

      În fiecare dintre aceste orașe vor rula câte șase filme în șase zile, începând cu ora 21:30. Intrarea la toate proiecțiile este liberă.

       

      Anul acesta, Caravana Metropolis are loc în cadrul Sezonului România-Franța 2019 și este cel mai mare cinematograf itinerant din ţara noastră, membru al rețelei Europa Cinemas, cu un public de peste 400.000 de persoane la cele şapte ediții de până acum.

       

       

      Cu echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², Caravana oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii, spun organizatorii.

       

      Filmele franceze care pot fi urmărite în selecția oficială sunt documentarul Chipuri, Locuri (R. Agnes Varda), nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun documentar, comediile Edmond/ Cyrano mon amour (R. Alexis Michalik), În Libertate (Pierre Salvadori) și Familia mea nebună/ La Ch’tite famille (R. Dany Boon).

       

      Printre celelalte lungmetraje din selecția Caravanei, se numără Războiul Rece (R. Pawel Pawlikowski), câștigător al Premiului pentru Cel mai bun regizor la Cannes, nominalizat la 3 premii Oscar și 4 premii Bafta, Tranzit (R. Christian Petzold), în competiție la Berlinale în 2018 și câștigător a numeroase premii, Toată lumea ştie (R. Asghar Farhadi), cu Javier Bardem și Penelope Cruz în rolurile principale, aflat în competiție la Cannes 2018, și Caisă (R. Alexandru Mavrodineanu), documentar premiat la Gopo și Astra.

       

      Pentru programul complet al Caravanei Metropolis și informații despre filme, puteți accesa platformele web www.cinemainaerliber.ro și facebook.com/Cinemainaerliber/.

       

      Sursa: Cinema în Aer Liber

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor