Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      "Chappie", de vineri în cinematografele din România!

      3 martie 2015, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Mai sunt doar câteva zile până la premiera Chappie în România. De la regizorul District 9 şi Elysium, Chappie aduce pe marile ecrane povestea unei lumi ce se află sub controlul poliţişti androizi robotizaţi. "Oamenii nu se pot înţelege cu ei, nu pot negocia nimic, pentru că roboţii sunt atotputernici,” explică regizorul Blomkamp

       

      Deşi întregul oraş se află sub aşa zisa “protecţie” a androizilor poliţişti, ia fiinţă  o creatură cu totul diferită de cercetași– Chappie, primul robot care poate avea propriile gânduri şi sentimente.  Chappie a fost şi el poliţist android, dar după ce a fost răpit, el a fost programat pentru cu totul alte  scopuri. 

       

      În film, Blomkamp spune povestea unei minţi tinere şi uşor influenţabile –  robotul Chappie – care cade pradă unor influenţe contradictorii. “Chappie este atras în lumea interlopă din Johannesburg  şi în plus, e crescut de doi părinţi diferiţi – unul bun şi unul rău,” explică Blomkamp.  Chappie este prins la mijloc, între două forţe puternice – iar când aceste două forţe se confruntă, întregul oraş e pus în pericol.

       

      Sharlto Copley în rolul lui Chappie


      Rolul titular al lui Chappie – un cercetaș căruia i se dă conştiinţă prin intermediul inteligenţei artificiale – este interpretat de Sharlto Copley (Maleficent, District 9, The A-Team, Elysium, Oldboy ).  Copleyşi-a jucat rolul în mod obişnuit, în faţa camerei de filmat, dând replica celorlalte personaje.  Aceasta i-a permis lui Chappie să se simtă ca un personaj real şi autentic, iar celorlalţi actori să-şi întregească personajele.  Ulterior, în faza de post-producţie, Blomkamp a lucrat împreună cu experţii de la VFX facility Image Engine pentru a-l aduce la viaţă pe Chappie, suprapunându-l pe robotul Chappie peste corpul şi mişcările lui Copley. Aşadar robotul a fost creat după chipul  şi mişcările lui Copley.  Felul în care reacţiona Copley era transferat întrutotul la robot – de la mişcările pe care le făcea şi până la felul în care stătea sau îşi mişca urechile. 

       

      În multe filme cu personaje create pe calculator ( personaje CG),  realizatorii optează să-i filmeze pe actorii reali în timp ce îşi dau replica şi se adresează unui punct fix.  Apoi înlocuiesc acel punct fix, cu un personaj CG.  Aceasta nu s-a întâmplat însă şi în Chappie.

       

      Crearea lui Chappie


      Preocupările lui Blomkamp pentru crearea lui Chappie au început cu mai mult de zece ani în urmă.  Ca tânăr regizor şi creator de efecte vizuale, Blomkamp a creat un şir de false reclame, doar ca să le demonstreze agenţilor/producătorilor  de ce este capabil să producă.  “Mă jucam când am făcut proiectul acestui robot, în 2003, în programul Lightwave,” explică el.  “Era influenţat de programele şi animaţia japoneză;  nu mă mai ocup de animaţie sau de romanele grafice, dar vroiam ca filmul meu să păstreze acest aer bizar de reclamă.  Am vrut ca Chappie să semene în principal cu acest prim robot pe care l-am creat.”

       

      În rolurile principale îi regăsim pe Sharlto Copley (District 9, Oldboy, Elysium), Dev Patel (Slumdog Millionaire, The Newsroom, The Best Exotic Marigold Hotel) și Jose Pablo Cantillo (CSI, Bones, Cleaner), secondați de Hugh Jackman (X-Men, Rise of the Guardians, The Wolverine) și Sigourney Weaver (Avatar, Red Lights, Exodus: Gods and Kings ).

       

      Chappie va putea vizionat din 6 martie în toate cinematografele din România. Distribuit de InterComFilm Distribution.

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor