Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Comedia "O oră de linişte", din 16 octombrie, în cinema

      30 septembrie 2015, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Agresat de soția depresivă, amanta posesivă, fiul parazit, menajera prea curioasă sau vecinul intruziv, el vrea doar O oră de linişte. După "Les Visiteurs" și "Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?", vine în cinematografe o nouă comedie neliniștită cu Christian Clavier.

        

      În data de 16 octombrie 2015 va avea loc în cinematografele din România premiera comediei O oră de linişte, în regia lui Patrice Leconte, cu Christian Clavier (Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?) în rolul principal.

       

      Foarte pasionat de jazz, Michel găseşte un album rar pe care visează să-l asculte în linişte în sufragerie. Dar întreaga lume pare să conspire împotriva lui: soţia se apucă să-i depene ultimele sale revelaţii, fiul se întoarce pe neaşteptate, unul din prieteni îi bate la uşă, toate astea în timp ce mama îl tot sună pe mobil. Ca să nu mai punem la socoteală că este şi „Ziua Vecinilor” azi! Manipulator, mincinos, Michel vrea linişte cu orice preţ. Dar oare mai este posibil azi să ai ora ta de linişte?

       

       

      Christian Clavier îl descrie pe Michel, personajul pe care îl interpretează: „E un bărbat căruia nu-i pasă de nimeni, fie că e vorba de soţie, de fiu, de vecin, de prieteni, de angajaţii din casă, de ceea ce se petrece în propria casă. Este tipul de om pe care-l întâlnim des azi, centrul atenţiei personale, pentru care plăteşte destul de scump, pentru că într-o bună zi viaţa lui s-a făcut ţăndări. Simbolizează omul societaţii în care trăim. Aparţine unei anumite clase sociale, dar este mai ales un mare egoist".

       

      Scenariul, adaptarea şi dialogurile sunt făcute de Florin ZELLER, după piesa lui de teatru „O oră de linişte”.

       

      Cadrul este acelaşi, desigur, dar ceea ce în piesa de teatru era doar sugerat a fost mult dezvoltat în film. Anumite personaje, cum este cel al fiului, interpretat de Sébastien Castro, au fost schimbate mult, ca şi cele din familia de filipinezi, a muncitorului portughez, a menajerei, a vecinilor care iau parte la sărbătoare... Apoi, în loc să se petreacă în sufragerie, filmul se derulează într-un apartament cu camere, holuri, palier, scări, lift... adică un teren de joc extraordinar pentru un regizor. Nu mai suntem pe scenă, la teatru", a declarat Patrice Leconte.

       

      ***

       

      Independenţa Film este o companie de distribuţie de filme care din 1997 aduce în cinematografele din România producţii independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase. Independenţa Film a distribuit pelicule ca: AMY,Deux jours, une nuit, La grande bellezza, Nymphomaniac, La Vie d'Adèle, The Hunt, Amour, Trainspotting, Amélie, Melancholia, Todo sobre mi madre, In The Mood for Love, Vicky Cristina Barcelona, Dogville etc.

       

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor