Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      “Crud și gătit” al regizorului Gabriel Achim, a câștigat premiul "Script 2 Film Workshops"

      12 noiembrie 2012, Autor: Bogdan Tirlea
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Crud și gătit” a câștigat premiul Script 2 Film Workshops, oferit de Mediterranean Film Institute (MFI) la Agora - Crossroads Co-Production Forum din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Salonic, ajuns la a 53-a ediție.

       

      Premiul MFI Script 2 Film Workshops constă într-un program de training avansat, susținut de importanți profesori de scenaristică, producători și experți din industria filmului european și american, realizat în cooperare cu Programul MEDIA al Uniunii Europene.

       

      „El este nebunul, iar eu sînt actorul de comedie. Gîndiți-vă că ar fi putut fi invers”, spunea Chaplin despre Hitler, imediat după premiera celebrului film “Dictatorul”.

       

      Pornind de la această afirmație provocatoare, regizorul Gabriel Achim își propune să realizeze o ficțiune politică, un road-movie neobișnuit, o reprezentare în cheie absurd-comică a ultimei aventuri imaginare a dictatorului Ceaușescu care, deghizat în Moș Gerilă și însoțit de neîndemânaticul inginer Petre Petre, încearcă să scape de o întreagă națiune furioasă, aflată pe urmele lui.

       

      Crud și gătit” va fi o co-producție România-Franța-Germania, va avea o distribuție internațională, iar filmările vor avea loc în decembrie 2013.

       

      Scenariul filmului este co-scris de Gabriel Achim și Cosmin Manolache, director de imagine va fi George Chiper-Lillemark, care a semnat și imaginea filmului de debut al regizorului Gabriel Achim – “Visul lui Adalbert” – film care a avut premiera în România în primăvara acestui an, iar Dan Burlac va fi producătorul delegat al filmului.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor