Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      "Crulic" de Anca Damian, în competiţie la Festivalul de la Cottbus

      13 octombrie 2011, Autor: Delia Traistaru
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Filmul "Crulic - Drumul spre dincolo" de Anca Damian a fost selectat în competiţia de lungmetraj a Festivalului Internaţional de Film de la Cottbus, Germania, informează Institutul Cultural Român de la Berlin.

       

      În cadrul competiţiei de scurtmetraj, participă din România regizorul Mihai Şofronea cu pelicula "Aşteptând zorile", o producţie independentă.


      Totodată, Festivalul Internaţional de Film Cottbus prezintă în cadrul secţiunii "Fokus - Osteuropa der Regionen" pelicula "Dacă bobu' nu moare", a regizorului sârbo-român Sinişa Dragin.

       
      Festivalul Internaţional de la Cottbus va avea loc între 1 şi 6 noiembrie în diferite cinematografe şi alte spaţii din oraşul Cottbus.

       

      Festivalul a fost înfiinţat în 1991 cu intenţia de a face simţită prezenţa filmelor din Europa de Est pe piaţa germană şi de a urmări cum reflectă regizorii din fostele ţări socialiste schimbările sociale şi politice din statele lor de provenienţă.


      "Crulic - Drumul spre dincolo", primul lungmetraj de animaţie românesc din ultimii 20 de ani, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 21 octombrie.

       

      Filmul a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, unde a câştigat o menţiune specială, fiind ulterior selectat în mai multe festivaluri internaţionale de prestigiu printre care cele de la Namur, Telluride, Pusan şi Londra.

       

       

       

       

      Sursa:mediafax.ro

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor