Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      "Crulic" de Anca Damian - menţiune specială la Festivalul de la Varşovia

      17 octombrie 2011, Autor: Delia Traistaru
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Filmul "Crulic- Drumul spre dincolo" de Anca Damian a primit o menţiune specială la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia, încheiat duminică, informează Hollywood Reporter.

       

      Trofeul festivalului a revenit producţiei "Roza/Rose" de Wojciech Smarzowski, în timp ce premiul pentru cel mai bun regizor i-a fost acordat lui Santiago Amigorena, pentru "Another Silence".


      Cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia s-a desfăşurat în perioada 7 - 16 octombrie.
      După ce a fost prezentat în festivaluri internaţionale de prestigiu, printre care cele de la Locarno - unde a câştigat o menţiune specială -, Namur şi Telluride, "Crulic - Drumul spre dincolo", primul lungmetraj de animaţie românesc din ultimii 20 de ani, intră în cinematografele din România, pe 21 octombrie.


      Scris, regizat şi produs de Anca Damian, narat de Vlad Ivanov ("Poliţist, adjectiv", "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", "Principii de viaţă") şi Jamie Sives ("Înfruntarea titanilor/ Clash of the Titans", "Triaj/ Triage"), filmul spune povestea reală a lui Claudiu Crulic, un român arestat în Polonia pentru un presupus furt, ţinut în închisoare în ciuda probelor ulterioare care arătau că, la data jafului, el nu se mai afla în capitala Poloniei, şi abandonat de toată lumea până la moartea sa, după ce a făcut grevei foamei.


      Jay Weissberg, de la publicaţia specializată Variety, scrie despre film: "O frumoasă lucrare de artă şi povestea puternică sunt elementele cheie ale docu-animaţiei «Crulic - Drumul spre dincolo», ce spune povestea kafkiană a unui român arestat în Polonia şi abandonat de toată lumea până la moartea în urma unei greve a foamei".


      Filmul povesteşte însă drama cu un umor proaspăt, care provoacă atât râsul, cât şi plânsul. Regizoarea Anca Damian a ales să prezinte povestea lui Crulic din perspectiva personajului principal, care relatează "de dincolo" evenimentele ce au dus la moartea sa tragică. Excepţional interpretată de Vlad Ivanov, vocea personajului Crulic primeşte o profunzime cutremurătoare.


      Anca Damian a semnat, în 2008, regia lungmetrajului de ficţiune "Întâlniri încrucişate", selectat de numeroase festivaluri internaţionale de film ca Pusan, Chicago, Goteborg, Pune International Film Festival, Festival of East European Cinema (Cottbus), India International Film Festival (Goa) şi Rome Independent Film Festival.

       

      "Crulic - Drumul spre dincolo" este o producţie Aparte Film, coprodus de Fundacja im. Ferdynanda Magellana, Editura Video a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Krakow Festival.Filmul este cofinanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, Polish Film Institute, Krakow Regional Film Fund şi realizat cu sprijinul HBO România, TVR şi al Fundaţiei Soros România.

       

       

       

       

      Sursa:mediafax.ro

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor