Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      „Crulic – drumul spre dincolo” primeşte Amnesty Award la Copenhaga

      18 noiembrie 2011, Autor: Delia Traistaru
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Regizat, scris și produs de Anca Damian, “Crulic - drumul spre dincolo” primește din nou unul dintre cele mai aparte premii ale industriei de cinema, Amnesty Award, la Festivalul CPH DOX din Copenhaga, pentru modul creativ în care spune povestea și pentru tonul său obiectiv. Recent, filmul Ancăi Damian a mai fost premiat la două dintre cele mai importante festivaluri de film din Polonia și Germania, precum și la două festivaluri de documentar din Cehia şi România.

       

      Filmul narează povestea reală a lui Claudiu Crulic, un român arestat în Polonia pentru un presupus furt, ținut în închisoare în ciuda probelor ulterioare care arătau că, la data jafului, el nu se mai afla la Cracovia, şi abandonat de toată lumea până la moartea survenită în urma grevei foamei. În București, pelicula este distribuită de Independența Film și rulează la Grand Cinema Digiplex și la Cinema City Sun Plaza, iar la Cluj, la Cinema Arta – Eurimages.

       
      „Filmul reprezintă o tragică poveste reală a nedreptății umane, spusă prin intermediul unei animații extraordinar de inventive și creative”, spune motivația Juriului. „Realitatea animată, însoțită de tonul obiectiv al narațiunii, creează un mod netradițional de a spune povestea. Iar asta îi permite spectatorului să se identifice firesc cu personajul”, continuă declarația. 


      “Crulic - drumul spre dincolo” a primit recent menţiunea specială a Juriului Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia și Menţiunea acordată de Juriul ecumenic, în Polonia, ţara în care s-a petrecut drama relatată de film. La Cottbus i-a fost acordată Mențiunea specială a juriului internațional, pentru relatarea unei povești bazate pe fapte reale cu ajutorul unor tehnice de animație diversificate, și Premiul ecumenic, pentru modul inovativ prin care li se acordă dreptul la replică celor ce nu mai sunt.

       

      A urmat Premiul Silver Eye Award, la Jihlava (Cehia), o distincţie ce recompensează „filme documentare creative şi excepţionale din Europa Centrală şi de sud-est” şi Premiul pentru cel mai bun documentar românesc, oferit în cadrul celei de-a 11-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Documentar Astra, de la Sibiu. 

       


       
      După CPH DOX Copenhaga, lungmetrajul va participa la alte festivaluri internaţionale de prestigiu, printre care Festival dei Popoli (Florenţa), Göteborg, Carrefour de l’animation - Le Forum des Images (Paris), New Directors - New Films (New York) si Crossroads Europe (Linz). 

       


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor