Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      “Cuscrii”, o nouă comedie românească, din 24 octombrie în cinematografe

      30 septembrie 2014, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Era începutul verii lui 2013 când s-a strigat pentru prima oară “MOTOR!” la pelicula Cuscrii. Totul era organizat pentru un proiect frumos care promitea să aducă bună dispoziţie şi chef de muncă în fiecare dintre cele trei săptămâni de filmare.

       

      Povestea aduce din nou tematica deja omniprezentă în spaţiul cinematografic românesc, cea a comunismului şi a ramaşiţelor acestuia, cu o menţiune importantă, aceea că povestea filmului tratează într-o cheie dulce-amară drama unui ins care a fost ciomăgit la Revoluţie şi care are surpriza vieţii lui să-l întâlnească pe “terrorist” chiar în casa cuscrilor. Mai precis, cuscrul este nimeni altul decât teroristul violent de la Revoluţie.  Cvadruplu de actori care merg magistral pe filonul comic al scenariului sunt Mircea Diaconu şi Luminiţa Gheorghiu (familia înstărită de Pipera, parveniţii care îşi mărită fata cea mică) şi Marian Râlea şi Gabriela Popescu (provincialii care descind dintr-o maşină decentă, veniţi de la Piteşti cu hainele bune ca să se cunoască cu socri).

       

      Cu un scenariu semnat de Iulian Postelnicu şi Alexandru Papadopol, filmul este regizat de Radu Potcoavă, cel care în 2011 realiza scurtmetrajul Tatal meu e cel mai tare (Menţiunea Specială a Juriului la Sarajevo 2012). El face şi o sinteză personală a muncii lui la acest film, totul i-a fost clar de la bun început: “Cam jumătate din actori ii aveam deja in minte, doar i-am sunat şi au fost foarte draguţi şi au acceptat, pentru cealaltă jumătate am tot dat castinguri, mai ales pentru cuplurile de tineri. Într-un final, cred că am făcut alegerile potrivite.”

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor