Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      De vinerea viitoare, în cinematografe: Miss Julie, cu Colin Farrell şi Jessica Chastain

      16 aprilie 2015, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Miss Julie (2014), cu Colin Farrell (In Bruges, Total Recall, Phone Booth, Minority Report, The Recruit), Jessica Chastain (Interstellar, , Zero Dark Thirty, The Tree of Life, The Help) şi Samantha Morton (Minority Report, Control, John Carter), în regia norvegiencei Liv Ullmann (Persona), va avea premiera în România vineri, 24 aprilie, distribuit de Independenţa Film.

       

      Adaptare după piesa de teatru omonimă scrisă în 1888 de norvegianul August Strinberg, Miss Julie a făcut parte din selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, în 2014.

       

      Povestea are loc într-un castel de ţară din Irlanda anului 1880. Într-o noapte de vară, Domnişoara Julie (actriţa Jessica Chastain) lasă puţin la o parte constrângerile sociale şi începe să flirteze cu valetul tatălui său (Colin Farrell). Cei doi dansează, beau, îşi fac confesiuni şi se manipulează unul pe celălalt. Ea, uşor tentată de sentimentul degradării; el, un tip citit, umblat şi instruit, dar cu toate astea, pe alocuri, aspru şi grosolan. Amândoi animaţi în egală măsură de atracţie, dar şi de dezgust reciproc.

       

      Miss Julie descrie o luptă aprigă pentru putere şi dominare, mascată într-un joc crud al seducţiei şi al repulsiei.

       

      Jessica Chastain a obţinut recent Globul de Aur pentru Cea mai bună actriţă în filmul Zero Dark Thirty, rol pentru care a şi fost nominalizată la Oscar 2013. În 2012 a avut acelaşi succes pentru rolul din The Help.

       

      Irlandezul Colin Farrell a devenit cunoscut pentru rolul din Phone Booth, în 2002. În acelaşi an a jucat alături de Bruce Willis (şi Marcel Iureş) în Hart’s War şi în Minority Report, în regia lui Steven Spielberg, cu Tom Cruise. În 2009 a obţinut Globul de Aur pentru Cel mai bun actor în comedia de excepţie In Bruges. Recent l-aţi putut vedea jucând în comedia Seven Psychopats (2012), cu Woody Harrelson şi Christopher Walken, precum şi în Saving Mr. Banks, cu Emma Thompson şi Tom Hanks.

       

       

      Miss Julie - la femme fatale

       

      “Simt că piesa asta (Miss Julie, după care a fost realizat filmul omonim - n.red.) a făcut tot timpul parte din mine”, spune regizoarea Liv Ullmann, care în tinereţe a avut o frumoasă carieră ca actriţă de teatru şi film. “Când eram mai tânără am tot sperat să am şansa de a juca chiar eu acest rol, pe o scenă, dar n-a fost să fie. Când producătorii m-au sunat să mă întrebe dacă aş fi interesată să fac un film pe tema femme fatale, m-am gândit imediat la Miss Julie.”

       

      Lucrând la adaptarea piesei pentru film, regizoarea norvegiană s-a îndrăgostit pe loc de proiect. Şi nu numai pentru că autorul piesei era conaţionalul ei, Strindberg, ci şi pentru că tema este foarte importantă pentru ea la nivel personal. “Să fii văzută sau să rămâi invizibilă? Să prezinţi o imagine care nu corespunde realităţii. Să fii iubită pentru ceea ce eşti, şi nu pentru ceea ce ceilalţi văd în tine. Relaţiile dintre sexe şi criza generată de acestea”, acestea sunt temele de care Liv Ullmann se declară foarte ataşată.

       

      Liv Ullmann, actriţa lui Ingmar Bergman

       

      Ca actriţă, Liv Ullmann a jucat în 11 din filmele lui Ingmar Bergman, inclusiv în Persona, Cries and Whispers, Scenes from a Marriage şi Shame.

       

      A fost preşedinte al juriului la festivaluri importante precum Cannes 2001 şi la Berlin 1984. A fost de două ori nominalizată la Oscarul pentru Cea mai bună actriţă (Face to Face, în 1976 şi The Emigrants, în 1971). Din anii ‘90, Liv Ullmann a început să regizeze, atât filme cât şi piese de teatru. În 2000, filmul ei, Faithless, a avut un succes deosebit participând în Competiţia Oficială a Festivalului de Film de la Cannes în acelaşi an.

       

      A regizat piese de teatru în întreaga lume, cel mai recent succes venind în urma piesei A Streetcar Named Desire / Un tramvai numit dorință, cu Cate Blanchett, la New York şi Sydney. Cel mai nou spectacol este Uncle Vanya / Unchiul Vania, pus în scenă la Teatrul Naţional din Oslo.

       


      Miss Julie este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.

       

      Independenţa Film a distribuit pelicule ca Mommy, Deux jours, une nuit, La grande bellezza, Nymphomaniac, La Vie d'Adèle, The Hunt, Amour, Trainspotting, Amélie, Melancholia, Todo sobre mi madre, In The Mood for Love, Vicky Cristina Barcelona, Dogville etc.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor