Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      De vineri, în cinematografe: "O duminică frumoasă" la începutul verii, în sudul Franţei

      9 aprilie 2015, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Un beau dimanche / O duminică frumoasă (titlul în engleză: Going Away), în regia lui Nicole Garcia (12 nominalizări la Premiile César în 1999 pentru filmul Place Vendôme) reprezintă primul rol important al actorului Pierre Rochefort într-un lungmetraj.

       

      Pierre Rochefort este chiar fiul regizoarei Nicole Garcia şi al actorului Jean Rochefort (peste 150 de roluri, Premiul Publicului la Veneţia 2002 pentru Cel mai bun actor în L’homme du train). Anul acesta, tânărul actor a fost nominalizat la Premiul César pentru Cea mai mare speranță masculină.  Lungmetrajul intră în cinematografe vinerea aceasta, distribuit de Indepedența Film.

       

      Într-un interviu recent, regizoarea Nicole Garcia face o paralelă între fiul ei (actorul din rolul principal, Pierre Rochefort) şi Baptiste, personajul pe care acesta îl interpretează, arătând că între cei doi există o seamă de similitudini. “Personajul pe care l-am scris se revoltă împotriva presiunii familiei, împotriva acelui principiu prostesc cum că părinţii ar trebui să-i decidă copilului destinul şi calea în viaţă. El refuză în mod explicit moştenirea. Se poate refuza o moştenire? Văzând filmul astăzi, cred că el (fiul ei, Pierre - n.red.) era singurul care putea juca acest rol. El cunoaşte cel mai bine chestiunea. Este exact precum Baptiste din film: mereu indecis şi cu simţul aventurii”, spune regizoarea Nicole Garcia.

       

      Mediteraneană asumată, Nicole Garcia s-a născut în 1946, în Oran, actualmente Algeria, fost teritoriu francez. Majoritatea filmelor sale au fost turnate în sudul Franţei: Un weekend sur deux, Ma place au soleil, Un balcon sur la mer. Cel mai recent film al ei, Un beau dimanche, nu face excepţie. Locaţiile din Franţa în care s-a filmat au fost:

       

      Montpellier, Hérault - scenele cu şcoala

      Palavas les Flots, Hérault - scenele de pe plajă

      Loubens şi Crampagna, Ariège, Midi-Pyrénées - scenele de pe drum

      Seilh, Haute-Garonne, Midi-Pyrénées - castelul familiei

       

      Un beau dimanche / O duminică frumoasă este cel de-al şaptelea film al regizoarei Nicole Garcia. Ea are însă în spate o carieră întreagă de actriţă (80 de filme), în care a colaborat cu nume celebre precum Bertrand Tavernier, Alain Resnais sau Claude Lelouch. Cariera de regizor şi-a început-o după 1990, cu Un weekend sur deux.

       

       

      Un beau dimanche / O duminică frumoasă este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.

       

      Independenţa Film a distribuit pelicule ca Mommy, Deux jours, une nuit, La grande bellezza, Nymphomaniac, La Vie d'Adèle, The Hunt, Amour, Trainspotting, Amélie, Melancholia, Todo sobre mi madre, In The Mood for Love, Vicky Cristina Barcelona, Dogville etc.

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor