Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      De vineri, în cinematografe: Uma Thurman, soţia înşelată din Nymphomaniac-ul lui Lars von Trier

      14 ianuarie 2014, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Uma Thurman este unul din personajele secundare în cel mai recent film al lui Lars von Trier, Nymphomaniac, din a cărui distribuție fac parte actorii: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Shia LaBeouf, Christian Slater, Jamie Bell şi Willem Dafoe.

       

      În Nymphomaniac, Uma Thurman joacă rolul Doamnei H (Mrs. H), o soţie pe care bărbatul său o înşeală cu tânăra Joe, personajul principal care își poveștește viața în Nymphomaniac (Stacy Martin - tânăra Joe, Charlotte Gainsbourg – Joe la maturitate). În clipul de promovare a Capitolului 3 din film, Mrs. H ne este prezentată dînd indirect o lecţie dură soţului adulter: le arată celor trei copii minori, de faţă cu cei doi implicaţi surprinşi împreună, dormitorul în care se consuma relaţia extraconjugală.

       

      Nymphomaniac Vol.I va avea premiera vineri (17 ianuarie) la Cinema Studio, de la ora 20. Celelalte cinematografe din Bucureşti în care va intra filmul începînd cu data de vineri sunt: Cinemateca Union, Elvire Popesco, NCRR (Muzeul Ţăranului Român), Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni, Movieplex, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Patria. În ţară, Nymphomaniac Vol.I  va putea fi văzut la Victoria (Cluj), Arta 3D (Târgu Mureş), Cortina Cinema Digiplex (Oradea), Cityplex (Braşov), Cityplex (Constanţa), Cinema Sergiu Nicolaescu (Târgu Jiu).

       

      Nymphomaniac Vol.II va intra în cinematografe în data de 7 februarie.

       

       

      Uma Karuna Thurman, pe numele complet, s-a născut pe 29 aprilie 1970 în Boston, Massachussetts. Tatăl, profesor newyorkez budist. Mama, născută în Mexico City (Mexic), dar cu descendenţă germană, daneză şi suedeză. O bună parte a copilăriei Uma şi-o petrece în oraşul himalayan Almora, din India, unde familia ei este vizitată chiar de liderul spiritual Dalai Lama, o cunoştinţă bună de-a tatălui ei. Însuşi numele Uma are provenienţă indiană, fiind unul dintre numele zeiţei Parvati, şi înseamnă “lumină” în limba sanscrită. Uma nu este singura din familie cu nume exotic. Fraţii ei se numesc Ganden, Dechen şi Mipam, iar sora vitregă se numeşte Taya.

      Uma Thurman îşi începe cariera ca model la vârsta de 15 ani. Printre primele apariţii în presa fashion se numără cele din Glamour (1985) şi Vogue-ul britanic (1986).

      Debutul în cinema are loc în anul 1988, când joacă în nu mai puţin de patru filme: Johnny Be Good, Kiss Daddy Goodnight, The Adventures of Baron Munchausen (regia: Terry Gilliam, cu Oliver Reed) şi filmul premiat la Oscar, Dangerous Liaisons, cu John Malkovich, Glenn Close, Michelle Pfeiffer şi Keanu Reeves.

       

      Succesul incontestabil vine odată cu rolul din Pulp Fiction, în regia lui Tarantino, cu Bruce Willis, John Travolta şi Samuel Jackson. Uma este nominalizată la premiile Oscar pentru “Cea mai bună actriţă în rol secundar” şi devine actriţa favorită a regizorului Quentin Tarantino. Filmul a avut un buget de 8 milioane de dolari şi încasări de 107 milioane de dolari.

       

      Uma Thurman a fost căsătorită cu Gary Oldman, pe care l-a cunoscut pe platoul de filmare la State of Grace (1990), un film cu Sean Penn și Ed Harris, cu muzica lui Ennio Morricone. Divorţează doi ani mai târziu, iar în 1998 se căsătoreşte cu actorul Ethan Hawke, pe care îl cunoaşte la filmările Gattaca. În 2005 divorţează şi de acesta.

       

      Cel mai mult a fost plătită pentru filmul My Super Ex-Girlfriend (2006): 14 milioane de dolari. Pentru The Producers (2005), Prime (2005), Kill Bill 1 şi 2 şi Paycheck (2003) a primit câte 12 milioane de dolari. Pentru Gattaca (1997,) 5 milioane. La marele succes Pulp Fiction (1994) a încasat doar 300.000 dolari.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor