Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      „Django dezlănțuit” și „Trainspotting”, printre titlurile de văzut în august pe FilmCafé

      5 august 2019, Autor: Anca Maco
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      O serie de titluri care au rămas în memoria culturală colectivă se văd vara asta pe FilmCafé.

      E vorba de: „Django dezlănțuit” (10 august)  în care Leonardo DiCaprio e pentru prima dată într-un rol negativ, cel al infamului proprietar de plantație Calvin Candie; producția „Trainspotting - Din viață scapă cine poate” (17 august), pelicula ce capturează cel mai acut oroarea dependenţei de droguri; „Cel care dansează cu lupii” (25 august), un film care a înregistrat momentul de maximă glorie din cariera lui Kevin Costner; „Îngeri și demoni” (30 august), film pentru care Tom Hanks ar fi primit cel mai mare onorariu al tuturor timpurilor (suma vehiculată se ridică la 50 de milioane de dolari).

       

      Django dezlănțuit/Django Unchained (2012)

      sâmbătă, 10 august, de la ora 22

      reluări marţi, 13 august, ora 00:05 și vineri, 16 august, ora 02:15


      Iubirea este cea care îl impulsionează pe Django și care-i dă forța să o caute pe Broomhilda pentru a o elibera din sclavie. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violență îl aduce în serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz), un vânător de recompense. Întâlnirea cu infamul Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) va fi mai dificilă decât preconizaseră cei doi, dar și cel mai important pas pentru libertate.

       

      Povestea filmului a început în anul 2002, când regizorul și scenaristul Quentin Tarantino a creionat povestea personajului principal, Django. Numele Django este familiar fanilor genului western. Cel care a interpretat pentru prima oară personajul cu acest nume a fost Franco Nero, în 1966. „Dintotdeauna mi-am dorit să fac un western, deoarece filmele de genul western-spaghetti-au fost preferatele mele”, mărturisește regizorul Quentin Tarantino. Pentru el, acestea reprezintă, în esență, înfruntarea între Bine și Rău.

       

      Actorul Christoph Waltz a declarat că „în Austria, de unde sunt eu, toate filmele de genul western-spaghetti aveau, în versiunea germană, numele ‘Django’ în titlu, chiar dacă în film nu exista niciun personaj cu acest nume. Era un fel de cuvânt-cheie, care indica imediat despre ce gen de film e vorba”.

       

      „Ceea ce mi se pare extrem de interesant la Sudul dinaintea Războiului Civil este faptul că plantațiile lucrate de sclavi erau echivalentul marilor corporații de azi, cu deosebirea că erau afaceri de familie”, continuă regizorul.

       

      Trainspotting - Din viață scapă cine poate (1996)      sâmbătă, 17 august, ora 22:00 și în reluare marţi, 20 august, ora 02:20

      Cei patru prieteni de-o viaţă/ asociaţi/ duşmani crânceni - Mark Renton (Ewan McGregor), Spud, Sick Boy şi Begbie au ajuns la Londra ca să vândă o pungă de heroină pe care au reușit să pună mâna printr-o combinație. Mark Renton îi trage pe sfoară și fuge cu toată prada pe când ei dorm: 16.000 de lire sterline. Doar că lasă într-o cuşetă-seif 4000 de lire pentru Spud. Un gest sesinsibil și un cadou otrăvit pentru un destinatar dependent de heroină.

      Sick Boy, care nu și-a pus vreodată probleme legate de loialitate, e furios și invidios în același timp, decis să se răzbune. Frank Begbie a fost toată viaţa lui matură ca o grenadă pe două picioare. Renton tocmai i-a scos cuiul. Furia lui poate deveni distructivă, dar el nu va fi singurul care va suporta consecinţele.

       

      Cel care dansează cu lupii/Dances with Wolves (1990)


      duminică, 25 august, de la ora 18

      în reluare pe 29 august, de la ora 16 şi pe 30 august, dimineaţa de la ora 9.40

      Locotenentul John Dunbar (Kevin Costner) devine un adevărat erou după ce, în mod accidental, obține o victorie de proporții în timpul Războiului Civil. Nu după mult timp află că nu este totuși singur, întâlnind un trib indian cu ai cărui membri se împrietenește.

      În mijlocul tribului, transformat în a doua sa familie, devine ,,Cel care dansează cu lupii”. Războiul nu îi ocolește, iar în momentul în care trupele americane avansează spre ei, John se află în poziția ingrată de a decide între poporul său și cei printre care a trăit în ultima perioadă și care îl consideră acum unul de-al lor.      Actor principal, regizor şi producător al filmului, Kevin Costner a cunoscut  momentul de maximă glorie în 1991, când filmul a câştigat şapte Oscaruri,printre care statuetele pentru Cel mai bun film (ca producător) şi Cel mai bun regizor.

       

      Film de aproape trei ore (director's cut-ul are patru ore), „Dansând cu lupii” a făcut senzaţie în lumea cinematografelor: la un buget de doar 22 de milioane de dolari, producţia şi-a terminat şirul de proiecţii cu încasări de nu mai puţin de 425 de milioane de dolari. În februarie 1991 avea 12 nominalizări la Oscar, din care a câştigat şapte, deşi toate pariurile prevesteau că GoodFellas al lui Martin Scorsese urma să primească statueta pentru Cel mai bun film.

       

       

       

      Îngeri și demoni/Angels & Demons (2009)


      vineri, 30 august, de la ora 19:00

      După ce un recipient ce conţine antimaterie, o substanţă extrem de explozivă, este ascuns în inima Vaticanului, Robert Langdon (Tom Hanks) are doar 24 de ore la dispoziţie pentru a descoperi locul exact unde se află recipientul. Pentru asta, trebuie să parcurgă „calea iluminării”, un şir de teste ce-l vor purta de-a lungul întregii Rome revelându-i locul secret de întâlnire al misterioasei organizaţii oculte Illuminati.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor