Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Dolor y gloria, Parasite, Le Jeune Ahmed și alte filme bune ajung la Les Films de Cannes á Bucarest

      14 octombrie 2019, Autor: Anca Maco
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      8 filme distribuite de Independența Film se văd în avanpremieră în cadrul la Les Films de Cannes á BucarestDurere și glorie/ Dolor y gloria (r. Pedro Almodóvar), Parazit/ Parasite (r. Bong Joon-Ho), Le Jeune Ahmed (r. Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne), Les misérables (r. Ladj Ly), It Must Be Heaven (r. Elia Suleiman), Beanpole (r. Kantemir Balagov), Sorry We Missed You (r. Ken Loach) și Il traditore (r. Marco Bellocchio).

       

       

      Durere și glorie

       

      Cel de-al 21-lea lungmetraj semnat de celebrul regizorul spaniol Pedro Almodóvar, care i-a adus lui Antonio Banderas premiul pentru interpretare masculină la Cannes 2019, ajunge din 18 octombrie pe marile ecrane din România.

       

      Filmul are un puternic caracter autobiografic, reconstituind, introspectiv, diferite etape din viața cineastului. Pelicula care care reprezintă propunerea Spaniei la Oscar o are într-un rol important și pe celebra actriță de origine spaniolă, Penélope Cruz. Durere și glorie a mai câștigat la Cannes și premiul pentru coloană sonoră, muzica lui Alberto Iglesias fiind extrem de apreciată de juriu.

      Filmul va rula în cadrul Les Films de Cannes á Bucarest, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Botoșani, Brașov.
      (VEZI TRAILER)

       

       

       

      Parazit / Parasite

       

      Marele câștigător al trofeului Palme d’Or în 2019, Parazit, este o comedie neagră cu accente de thriller ce descrie violența generată de inegalitățile sociale.

      Scris și regizat de sud-coreeanul Bong Joon-ho, filmul spune povestea unei familii cu probleme financiare, ai cărei membri se insinuează ca angajați în viața bogatei familii Park, dând naștere unui şir de întâmplări imposibil de controlat. Premiera în cinematografe: din 8 noiembrie.

      Filmul va rula în cadrul Les Films de Cannes á Bucarest, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Botoșani, Brașov, Arad, Suceava. (VEZI TRAILER)

       

       

      Le jeune Ahmed


       

      Noul film al fraților Dardenne, care le-a adus premiul pentru regie la Cannes 2019, e o poveste despre tentația radicalismului, istorisită cu intensitate, empatie și măiestrie regizorală. În Belgia zilelor noastre, Ahmed, care are doar 13 ani, e prins între provocările vârstei și idealurile de puritate ale imamului său. Filmul va intra în cinematografele din România din 13 decembrie și va rula în avanpremieră în cadrul Les Films de Cannes á Bucarest, Cluj-Napoca, Arad.

       

       

      Les misérables

       

      Debutul regizorului de culoare Ladj Ly, crescut în periferia Montfermeil din Paris, urmărește trei membri ai brigăzii anti-criminalitate care se confruntă cu tensiuni între bandele rivale din vecinătate. Inspirat de revoltele din 2005 de la Paris, de La Haine, pelicula cult a lui Mathieu Kassovitz şi de scurtmetrajul cu acelaşi nume al lui Ly, câştigător al unui premiu César, Les Misérables e o perspectivă provocatoare asupra tensiunilor dintre rezidenţii marginali şi poliţie.

       

      Filmul, câștigător ex-aequo al Premiului Juriului la Cannes 2019, va ajunge pe marile ecrane din România din 24 ianuarie. Ladj Ly, regizorul filmului care a cucerit Cannes-ul și care a doborât un record prin vânzarea drepturilor filmului său pe piața americană - 1.5 milioane dolari, cea mai mare vânzare pentru un debutant la Cannes din istorie - este invitat special al Les Films de Cannes á Bucarest.

      Filmul va rula în cadrul Les Films de Cannes á Bucarest, Brașov, Arad.

       

       

      It Must Be Heaven

       

      Pelicula regizorului palestinian Elia Suleiman, care este, de asemenea, și personajul central al filmului, explorează cu umor, prin intermediul unei călătorii în afara Palestinei, teme ca identitatea, naționalitatea și apartenența, cineastul-actor punându-și o întrebare fundamentală: unde te poți simți „acasă?”. Din distribuția filmului ce a câștigat o mențiune specială la Cannes și care va rula în cinematografele din țara noastră în luna februarie, face parte și cunoscutul actor și regizor Gael García Bernal.

      Filmul va rula în cadrul Les Films de Cannes á Bucarest, Iași.

       

       

      Beanpole

       

      Inspirat de cartea Svetlanei Aleksievici „Războiul nu are chip de femeie”, filmul cineastului rus Kantemir Balagov construiește o poveste fictivă care ne poartă prin Leningradul anului 1945, pe urmele a două tinere femei ce luptă pentru a-și reconstrui viața printre ruinele celui de-Al Doilea Război Mondial.

      Filmul a câștigat premiul premiul pentru regie al secţiunii "Un Certain Regard".

       

       

      Sorry We Missed You

       

       Cel mai recent film al lui Ken Loach, cineastul cu două trofee Palme d’Or în biografie, spune povestea unei familii cu probleme financiare, care face eforturi pentru a supraviețui, fiind atrasă în spirala infernală cauzată de uber-izare.

      Filmul a fost nominalizat la Palme d’Or, a câștigat premiul publicului la festivalul de la San Sebastian și va rula pe marile ecrane din România în primăvara anului viitor.

       

       

       

      Il traditore

       

      De asemenea nominalizat la  Palme d’Or, filmul regizorului italian de referință Marco Bellocchio ne poartă prin Italia anilor ‘80, în mijlocul războiului dintre șefii mafiei siciliene. Filmul este inspirat din viața unui mafiot care decide să colaboreze cu autoritățile, trădându-și jurământul de credință făcut clanului Cosa Nostra. Il traditore își va începe circuitul cinematografic în țara noastră în luna februarie.

       

      Program: aici.

       

       

      Sursa: INDEPENDENȚA FILM

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor