Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Domnișoara populară - cea mai rapidă dactilografă din lume!

      18 decembrie 2013, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

      Populaire / Domnișoara populară, comedia franţuzească în regia lui Régis Roinsard, va avea premiera vinerea aceasta, 20 decembrie. Plasat în anii ‘50, filmul spune povestea unei fete din provincie care, odată ajunsă la oraş, obţine primul ei job unde se dovedeşte a fi o secretară lamentabilă. Cu toate astea, în scurt timp, ea devine cea mai rapidă dactilografă din oraş. Ba chiar din ţară şi apoi din lume!

       

      În film e posibil să o recunoaşteţi pe actriţa belgiană Déborah François (The Child, The Page Turner, The First Day of the Rest of Your Life) în rolul secretarei şi pe actorul francez Romain Duris (L'Auberge Espagnole, Heartbreaker, Russian Dolls, Adventures of Arsene Lupin, Molière) în rolul şefului ei.

       

      Populaire / Domnișoara populară a fost nominalizat la Premiile César 2013 în cadrul a cinci secţiuni: Cel mai bun film de debut: Régis Roinsard (regizor) şi Alain Attal (producător), Cea mai bună imagine, Cea mai bună scenografie, Cea mai bună coloană sonoră originală, Cele mai bune costume.

      Populaire / Domnișoara populară este distribuit în România de Independenţa Film. În prima săptămână, filmul va rula în Bucureşti la Hollywood Multiplex, Grand Cinema Digiplex (Băneasa), Muzeul Ţăranului Român, Cinemateca Union, Cityplex din Braşov şi Constanţa, Victoria şi Florin Piersic din Cluj, Arta 3D din Târgu Mureş.

       

       

      Régis Roinsard, un regizor nu foarte popular

       

      Populaire / Domnișoara populară este primul lungmetraj al regizorului Régis Roinsard. Acesta spune că dintotdeauna şi-a dorit să spună poveşti prin intermediul imaginilor:

       

      “În şcoală obişnuiam să fotografiez copii consideraţi ciudaţi. Să fiu foarte sincer, cred că şi eu eram unul dintre ei, asta pentru că petreceam tot timpul înregistrînd filme de la televizor pentru ca apoi să le pot diseca mai târziu.”

       

      Régis Roinsard a studiat cinematografia, apoi a ocupat diferite funcții în echipa de filmare: tehnician de lumini, inginer de sunet, a lucrat pentru departamentul de decoruri etc. “Intenţionam să mă confrunt personal cu chestiunile tehnice reale din realizarea unui film”, explică regizorul. A filmat primul scurtmetraj, apoi următoarele trei. A mai făcut reclame, spoturi promoţionale şi documentare legate de muzică pentru solişti precum Jean-Louis Murat, Jane Birkin şi Luke. “Însă intenţia mea adevărată a fost dintotdeauna să fac un lungmetraj. Dacă a durat atât de mult până să-l şi fac a fost din cauză că am tot aşteptat să apară povestea potrivită”, spune regizorul francez.

       

       

       

      Déborah François, “Domnişoara populară”

       

      Pentru Déborah François, actriţa din rolul principal, tema competiţiei de dactilografiat viteză este complet nouă. “Prima dată am crezut că este invenţia lui Regis (regizorul filmului - n.red.)”, recunoaşte ea. “Apoi, când mi-a spus că aceste competiţii chiar au existat, m-a acoperit cu tot felul de materiale documentare! Deasemenea, mi-a dat manuale pentru învăţat dactilo şi tehnici de schimbat rapid hârtia din maşina de scris. Am văzut la un moment dat un filmuleţ despre o secretară din Armata marină a SUA arătînd cum se schimbă hârtia în trei mişcări. Era extraordinar de rapid! Am petrecut cam două, trei ore pe zi, timp de trei luni, în timpul pregătirii pentru filmări şi chiar în timpul filmărilor”.

       

      Rose, personaj inspirat din Audrey Hepburn. “Am văzut şi documentare despre cum era tineretul din anii ‘50. Am urmărit o serie de filme cu Audrey Hepburn, cum ar fi Sabrina, Love in the Afternoon, Funny Face şi My Fair Lady, de unde ne-am şi inspirat pentru personajul Rose.”

       

       

      Populaire / Domnișoara populară - sinopsis

       

      Anul 1958. Rose Pamphy are 21 de ani şi trăieşte la ţară, împreună cu tatăl său, la a cărui băcănie este vânzătoare. Rose are deja o relaţie oficială cu fiul mecanicului local, iar cursul vieţii ei pare unul bine stabilit.

       

      Dar asta nu prea se potriveşte cu planurile ei. Într-o bună zi îşi face bagajele şi, în ciuda opoziţiei tatălui său, pleacă la oraş (Lisieux, Normandia) unde dă o probă pentru postul de secretară a unui avocat de succes. Interviul e un dezastru, însă este angajată datorită vitezei extraordinare cu care bate la maşină.

      Surprinzător, talentul tinerei secretare stârneşte spiritul competitiv al şefului ei, el însuşi fost sportiv de performanţă. Acesta o convinge să participe la câteva concursuri de dactilografiere viteză, el erijîndu-se în antrenorul ei personal.

       

      Doar că, dragostea pentru sport nu se potriveşte tot timpul cu dragostea însăşi...       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor