Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Dorotheea Petre inaugurează propria şcoală de actorie, “FII ACTOR!”

      18 noiembrie 2011, Autor: Delia Traistaru
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Singura actriţă româncă pentru care Festivalul de Film de la Cannes şi-a schimbat tradiţia, creând special un premiu pentru incredibila ei performanţă din “Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”Dorotheea Petre își lansează propria sa şcoală de actorie, “Fii actor!“, dedicată dezvoltării aptitudinilor pentru actoria de film, teatru și televiziune.

       

      Invitații primei sesiuni sunt Victor RebengiucClara Vodă și producătorul Dan Burlac. Cursurile vor avea loc în perioada 26 noiembrie 2011 – 26 ianuarie 2012. Cei care doresc să se înscrie vor trimite un mail la contact@fiiactor.ro.


      “Fii actor!“ se adresează celor care iubesc actoria, indiferent de pregătire şi de vârstă. Dedicată dezvoltării aptitudinilor actoriceşti prin cursuri şi workshopuri, școala de actorie îi învaţă pe cursanţi cum să îşi folosească adevăratele resurse, cum să scape de inhibiţii, să-şi optimizeze abilităţile de comunicare în faţa unei audienţe, nu numai pe scenă sau în faţa camerei, ci în orice alt aspect al vieţii lor.

       

      “Pentru mine actoria a fost și este o stare de spirit, este o stare privilegiată prin care vezi lumea sub lupă, iar asta este fascinant și foarte distractiv“, spune Dorotheea Petre. “Foarte mulți dintre noi au visat cel puțin o dată să fie actori, să fie aplaudați și admirați. Actoria este, într-adevăr, un vis care se poate transforma foarte ușor în realitate, pentru că în actorie, de multe ori, lucrurile sunt mai simple decât credem. Pentru a fi un bun actor, nu ai neaparat nevoie de școli, ci de sinceritate, plăcerea de a juca și atenție. Vreau ca această școală să fie un loc unde oamenii cu care împărtășesc dragostea pentru actorie să se bucure de extraordinara plăcere de a juca, indiferent dacă iau actoria ca pe un hobby, sau vor sa transforme aceasta pasiune în profesie“ adauga Dorotheea 

       


       
      Cursurile sunt personalizate şi cuprind exerciţii de dicţie, improvizaţie, impostaţie, deprinderea citirii unui text, lucrul pe scenă sau pregătirea pentru un casting. La final, participanţii vor fi acumulat un bagaj de informaţii, exerciţii şi tehnici de pregătire pe care le vor putea folosi, fie că e vorba de o audiţie sau de prezentarea unui proiect.  “Fii actor!“ este o idee a artistei Dorotheea Petre, care va avea invitaţi speciali, personalităţi marcante ale teatrului şi cinematografiei autohtone.

       

       

       

      Invitații primei sesiuni sunt Victor Rebengiuc, Clara Vodă și producătorul Dan Burlac, care le vor împărtăşi cursanţilor din experienţa lor de scenă şi îi vor antrena într-o serie de discuţii interactive.  

       

       

       Mai multe detalii aici 

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor