Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Dragoş Bucur, într-un film de acţiune american, la Hollywood

      11 decembrie 2012, Autor: Bogdan Tirlea
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Zilele trecute, actorul Dragoş Bucur a terminat filmările pentru ”Ride Along”, o comedie de acţiune americană turnată la Universal Studios, la Hollywood.

       

      Filmul este programat cel mai probabil pentru ianuarie 2014, iar pe lista actorilor principali îi regăsim pe: Ice Cube, John Leguizamo, Bruce McGill şi Kevin Hart. Regizorul Tim Story este și un producător de succes, cunoscut pentru Fantastic 4 (2005 şi 2007) și Think Like a Man (2012).

      Dragoş Bucur joacă chiar la începutul filmului rolul unui mafiot sîrb. El participă la o întîlnire de afaceri cu poliţistul jucat de Ice Cube, întîlnire care se dovedeşte a fi o ambuscadă. Dragoş are de tras cu pistolul după nişte poliţişti sub acoperire, inclusiv după Ice Cube, apoi trebuie să încalece o motocicletă şi să execute un fel de cursă cu obstacole.

      Acesta este primul rol al lui Dragoş pe teritoriul Statelor Unite, la un studio atît de important cum este Universal, dar nu este primul rol în afara ţării.

       

      În 2010 a jucat în The Way Back, în regia lui Peter Weir (The Truman Show, Master and Commander, Dead Poets Society), alături de Colin Farrell, Ed Harris şi Jim Sturgess.

       


      La o cafea cu Dragoş Bucur, întors în ţară

       


      Pe Dragoş l-am întîlnit la firma lui de impresariat (Best Romanian Actors) din zona Foişor, unde, la o cafea, a acceptat să ne povestească despre cum a cîştigat casting-ul pentru ultimul său rol, cel din Ride Along, respectiv cum se lucrează la proiectele cu buget mare de la Hollywood.

      “Audiţia pentru rolul ăsta s-a făcut prin ceea ce ei numesc self-tape. Adică actorul este propus de agentul său (în cazul meu, agenţia Conway van Gelder, din Londra). Ulterior, el se filmează singur şi trimite proba prin intermediul unor site-uri specializate de casting. În cazul meu, mi-a dat replica Andrei Mateiu (actorul principal din "O lună în Thailanda") şi am filmat-o asistaţi de Dorian Boguţă... pot să spun că ne-am amuzat copios şi am improvizat toţi 3 pe indicaţiile din text.

      Cînd am ajuns în Atlanta am aflat că accentul exotic a contribuit foarte mult la alegerea mea. Pronunția de est-european mă făcea deodată mai potrivit decît ceilalţi actori americani care dăduseră proba pînă atunci. În plus, personajul meu are o secventă destul de grea pe motocicletă, aşa că era obligatoriu ca actorul să aibă carnet şi să știe să alerge puţin pe motor. Norocul meu că Dana (Dana Nălbaru, soţia lui Dragoş - n.red.) a adus ca zestre o Honda Shadow şi de şapte ani îmi petrec verile pe motocicletă.”

      Rolul său presupune ca Dragoş să tragă cîteva focuri înspre Ice Cube, personajul principal. L-am întrebat dacă “a reuşit” să-l nimerească sau a tras prost.

      “Filmul începe cu o secvenţă cu mine (mafiotul sîrb) şi cu Ice Cube (poliţistul undercover), una clasică între doi mafioţi într-un bar părăsit, plin de sticle şi fum. A fost interesant pentru că am putut să ne jucăm, să propunem, să improvizăm... Cred că în final a ieşit o scenă tensionată, dar şi amuzantă... Mai tîrziu încep să împuşc nişte poliţişti, dar, evident, toate  gloanţele trec pe lîngă Ice Cube. Star sistem-ul funcţionează impecabil în industria cinematografică de la Holywood: star-urile trebuie să rămînă intangibile,” rîde Dragoş.

      Regimul armelor şi muniţiilor în filmele americane

       

      În legătură cu manevrarea unei arme pe platoul de filmare într-o producție de la Hollywood, Dragoş ne-a povestit că:

      “Americanii iau foarte în serios siguranţa pe set. Există un anume protocol care trebuie respectat indiferent de cîte ori ai mai făcut asta sau de cît de mare vedetă eşti. În prima zi am fost împreună cu John Leguizamo şi Ice Cube la un poligon de tragere şi am fost instruiţi de doi traineri, unul pentru condiţiile de tragere de pe set, celălalt pentru tragerea efectivă, cu gloanţe adevărate, din poligon.

      Pe platou, nimeni nu are voie să îndrepte arma spre cineva, nici măcar replicile din cauciuc. Armurierul aduce actorului arma încărcată înainte de a se da "Motor!", îi spune cîte gloanţe are pe ţeavă şi imediat după "Stop!", actorul trebuie să rămînă pe loc cu arma îndreptată spre pămînt pînă vine cineva să i-o ia.Toată lumea are dopuri de urechi cînd se trage şi sînt semne peste tot că vor fi focuri de armă...”

      Ce fel de cascadorii cu motocicleta? Cu dublură sau fără? Motociclistul Dragoş Bucur răspunde:

      “Filmul are o secvenţă de acţiune în care personajul meu goneşte printr-un mall pe o motocicletă, sare apoi cu ea printr-un geam, şi în cele din urmă se rostogoleşte pe nişte trepte. Ei bine, am alergat printre oameni cu motocicleta şi am sărit pe ea în mers, dar trecerea prin geam şi rostogolirea le-am lasat în seama cascadorilor. Prefer să renunţ la orgoliul personal de a mă da macho pe platoul de filmare, dar să rămîn întreg şi să mai fac şi alte filme”, rîde Bucur.

      În legătură cu condiţiile de cazare, odihnă şi tratament din State.

       

      Dragoş Bucur: “Am stat în Atlanta opt zile într-un hotel de cinci stele, care înţeleg că este folosit de catre producţiile cinematografice din zonă. Se numeste Lowe şi e foarte ok. L-am văzut şi pe Arnold Schwarzenegger de cîteva ori prin lobby, înţeleg că filma pentru o altă producţie, tot în oraş.”

       

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor