Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Filmul ucrainean "Spre casă" a cucerit marele premiu al Festivalului Internaţional de Film Bucureşti!

      2 iulie 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Pelicula ucraineană Spre casă/ Evge, de Nariman Aliev, prezentat anul acesta în secţiunea Un Certain Regard, pe Croazetă, a fost desemnată duminică seară câştigătoarea marelui premiu al Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (Bucharest Internaţional Film Festival, BIFF).

       

      Debutul regizorului ucrainean de origine tătară urmăreşte drumul pe care un bărbat dintr-o familie de tătari din Crimeea îl parcurge alături de fiul său pentru a transporta de la Kiev cadavrul unui alt fiu pe care vrea să îl îngroape în locurile natale.

       

       

      Trofeul i-a fost înmânat regizorului Nariman Aliev, prezent la gală, de către principele Radu, sub al cărui Înalt Patronaj se desfăşoară BIFF.

       

      Marele premiu, în valoare de 4.000 de euro, premiul pentru cea mai bună regie, de 2.500 de euro, şi premiul pentru cel mai bun scenariu, de 2.500 de euro, au fost asigurate de Institutul Cultural Român (ICR).

       

      Peste 3.000 de spectatori au participat la proiecţiile şi evenimentele din cadrul celei de-a 15-a ediţii a BIFF, care a avut loc între 24 şi 30 iunie la Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema „Elvire Popesco” şi Grădina cu Filme – Cinema & More.

       

      Sursa: news.ro

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor