Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Fresce uriaşe cu scene din filmele cu Charlie Chaplin, inaugurate în Elveţia

      10 octombrie 2011, Autor: Delia Traistaru
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Câteva fresce uriaşe cu scene celebre din filmele cu Charlie Chaplin, care decorează două blocuri înalte, au fost inaugurate oficial, sâmbătă, în oraşul Vevey din cantonul elveţian Vaud, în apropiere de reşedinţa în care cineastul american şi-a petrecut ultimii ani din viaţă.

       

      Actorul francez de comedie Jamel Debbouze a fost prezentatorul acestui eveniment, acompaniat de actorii Pascal Légitimus, Michel Leeb şi Eugène Chaplin, unul dintre fiii actorului american.


      Potrivit organizatorilor evenimentului, acestea sunt cele mai înalte fresce din Elveţia şi măsoară peste 40 de metri în înălţime. Ele au fost realizate de artistul Frank Bouroullec şi de alţi cinci pictori muralişti.

       

      Lucrările au debutat în mai 2010, iar artiştii au avut nevoie de mai multe luni pentru a picta fiecare dintre cele două blocuri-turn de câte 14 etaje - unul în alb, celălalt în negru.

       

      Printre scenele pictate se numără o ilustraţie din filmul "Timpuri noi/ Modern Times" (1936) şi celebrul "dans al chiflelor" din filmul "Goana după aur/ The Gold Rush" (1925).

       

      Acest proiect vizează renaşterea cartierului defavorizat Gilamont, aflat în partea de nord a oraşului Vevey.


      Prin acest cartier trece şoseaua care duce la Manoir de Ban, proprietatea din Corsier-sur-Vevey din apropiere de lacul Leman, unde Charlie Chaplin şi-a trăit ultimii aproape 25 de ani din viaţă, între anii 1953 şi 1977.


      Charles (Charlie) Spencer Chaplin, născut pe 16 aprilie 1889 la Londra, este considerat unul dintre cele mai mari staruri de cinema din secolul XX. Printre cele mai renumite filme ale sale se numără "Luminile oraşului/ City Lights", "Timpuri noi/ Modern Times" şi "Dictatorul/ The Great Dictator".

       

       

       

      Sursa:mediafax.ro

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor