Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Gala premiilor UNITER 2012. Vezi care sunt nominalizările

      28 februarie 2012, Autor: Oksana Radu
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Scenograful Dragoş Buhagiar şi actorii Victor Rebengiuc şi Marian Râlea se numără printre artiştii nominalizaţi la premiile Uniunii Teatrale din România (UNITER) din 2012, informează un comunicat al instituţiei remis MEDIAFAX.

       

      Cea de-a XX-a ediţie a galei premiilor UNITER va avea loc pe 23 aprilie, la Sala Majestic a Teatrului Odeon din Bucureşti.

       

      Pentru această ediţie a galei, Senatul UNITER a hotărât ca juriul de nominalizări să fie alcătuit din Monica Andronescu, Ion Cocora şi Ion Parhon.


      Cel mai bun spectacol în viziunea UNITER va fi ales dintre "Ivanov", de Anton Pavlovici Cehov (Teatrul Bulandra, Bucureşti), "Ultima zi a tinereţii", după Tadeusz Konwicki (Teatrul Naţional "Radu Stanca", Sibiu) şi "Vizita bătrânei doamne", de Friedrich Dürrenmatt (Teatrul Naţional Bucureşti).

      La categoria "cea mai bună regie" au fost selectaţi László Bocsárdi, pentru regia spectacolului "Caligula", la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, Radu Alexandru Nica, pentru regia spectacolului "Mountainbikers", la Teatrul German de Stat Timişoara, şi Silviu Purcărete, pentru regia spectacolului "D'ale carnavalului", la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu.


      La categoria "cel mai bun actor în rol principal" au fost nominalizaţi Sorin Leoveanu, pentru rolul titular din spectacolul "Caligula" la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, Marian Râlea, pentru rolul Saşa Saveliev, din spectacolul "Îngropaţi-mă pe după plintă", la Teatrul Bulandra din Bucureşti, şi Marius Turdeanu, pentru rolul Emil Cioran, din spectacolul "Ispita Cioran", la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu.


      La categoria "cea mai bună actriţă în rol principal" au fost nominalizate Claudia Ieremia, pentru rolul Zoe, din spectacolul "O scrisoare pierdută", la Teatrul Naţional Timişoara, Mariana Mihuţ, pentru rolul bunicii din spectacolul "Îngropaţi-mă pe după plintă", la Teatrul Bulandra din Bucureşti, şi Oana Pellea, pentru spectacolul "Vocea umană", la Teatrul Metropolis din Bucureşti.

       

       


      La categoria "cel mai bun actor în rol secundar" au fost nominalizaţi Balázs Bodolai, pentru rolul Helmuth von Sachs, din spectacolul "Aniversarea", la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, Victor Rebengiuc, pentru rolul Matvei Semionovici Şabelski, din spectacolul "Ivanov", la Teatrul Bulandra din Bucureşti, şi Cornel Scripcaru, pentru rolul Pavel Kirillici Lebedev, din spectacolul "Ivanov", la Teatrul Bulandra, Bucureşti.


      La categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" au fost nominalizate Ioana Dragoş Gajdo, pentru rolul Golde, din spectacolul "Scripcarul pe acoperiş", la Teatrul "Regina Maria" din Oradea, Emőke Kató, pentru rolul Else, din spectacolul "Aniversarea", la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, şi Ana Ioana Macaria, pentru rolul Nastenka, din spectacolul "Însemnările unui necunoscut", la Teatrul Bulandra din Bucureşti.

       

      La categoria "cel mai bun debut" au fost nominalizaţi Attila Balogh, pentru regia spectacolului "Trahinienele", de la Teatrul "Tamási Áron" din Sfântu Gheorghe, Raluca Vermeşan, pentru rolul Helen din spectacolul "XXL", la Teatrul Act din Bucureşti, şi Cătălin Vieru, pentru rolul Hlestakov, din spectacolul "Revizorul", la Teatrul "Anton Pann" din Râmnicu Vâlcea.


      La categoria "cel mai bun spectacol de teatru radiofonic" au fost nominalizate următoarele titluri: "Argentina", de Ilinca Stihi, regia artistică Ilinca Stihi, o producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune, "Părintele Arsenie Boca - Taina Iubirii", de Ion-Costin Manoliu, regia artistică Nicolae Mărgineanu, o producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune, şi "Shylock", de Gareth Armstrong, regia artistică Răzvan Popa, o producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune.


      La categoria "cea mai bună scenografie" au fost nominalizaţi Vioara Bara, pentru scenografia spectacolului "Scripcarul pe acoperiş", la Teatrul "Regina Maria" din Oradea, Dragoş Buhagiar, pentru scenografia spectacolului "Ultima zi a tinereţii", la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, şi Nikola Toromanov, pentru scenografia spectacolului "Vizita bătrânei doamne", la Teatrul Naţional Bucureşti.

       

       

      Sursa: mediafax.ro

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor