Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Guillermo del Toro va converti filmul “Pacific Rim” în format 3D

      25 septembrie 2012, Autor: Elinne Bîrnea
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Guillermo del Toro va converti filmul "Pacific Rim" în format 3D, proces care va dura 40 de săptămani.

       

      În iulie, Guillermo del Toro, unul dintre cei mai talentaţi şi creativi regizori ai zilelor noastre, spunea că nu a turnat filmul în format 3D, datorită complexităţii şi mărimii creaturilor din film. Cu câteva săptămâni în urmă, cei de la Warner Bros. au anunţat că filmul “Pacific Rim” va fi convertit în varianta 3D şi ne-au asigurat că acest proces, care va dura 40 de săptămani, se va efectua sub îndrumările stricte ale lui del Toro, pentru a nu afecta integritatea peliculei.

       

      Într-un interviu acordat pentru STYD, del Toro a confirmat faptul că a ajuns la o înţelegere cu producătorii în ceea ce priveşte convertirea filmului în format 3D, luându-se în vedere cateva aspecte importante.

       

      "Pe măsură ce primeam materialele de la ILM (n.r. Compania Industrial Light and Magic, care a lucrat la “Transformers 3” şi “The Avengers”), mi-am dat seama că erau doar câteva cadre care ar fi micşorat.  Le-am cerut producătorilor următoarele:

       

      Numărul unu: Să nu supradimensionăm nimic, să nu folosim efectele tridimenionale în exces, care ar strica frumuseţea anumitor scene şi să păstrăm dimensiunile reale ale creaturilor. Aceştia au fost de acord cu solicitările mele”. Legat de părţile din film, care vor fi convertite în format 3D, del Toro a ţinut să precizeze că acest proces se va realiza la cel mai înalt nivel de profesionalism.

       

      Numărul doi: Producătorii au răspuns afirmativ la o cerinţă mai neobişnuită. În mod normal, un proces de conversie durează câteva săptămâni. Am solicitat începerea acestui proces imediat, pentru a putea fi gata în 40 de săptămâni. De exemplu, pentru conversia peliculei “Titanic” în variantă 3D au fost nevoie de 50 de săptămâni.

       

      Ultimul lucru pe care l-am cerut şi care a fost aprobat, a fost în legătură cu suplimentarea bugetului (cu o sumă semnificativă), ceea ce a fost grozav, pentru a putea supraveghea rezultatul compozitării de scene 3D trimis de cei de la ILM.  Ce să vă spun? Mi-am schimbat părerea."

       

      Motivele financiare, care au stat la baza post-conversiei 3D a filmului lui del Toro, sunt mai mult decât evidente, însă ceea ce ne bucură este faptul că “Pacific Rim” se va lansa atât în format 2D, cât şi în cel 3D. 

       

       

      Sursa: Collider

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor