Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Iain Glen, Ser Jorah din GoT, împlineşte, astăzi, 58 de ani!

      24 iunie 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Îi urăm un mare La mulţi ani!, azi, actorului scoţian Iain Glen, cunoscut cel mai recent drept Jorah în serialul-fenomen Game of Thrones!

       

       

      Iain Glen s-a născut pe 24 iunie 1961 în Edinburgh, Scoţia, Marea Britanie.

       

      El şi prima sa soţie, Susannah Harker (House of Cards (1990), Mândrie şi prejudecată (1995), Ultraviolet (1998)) au un băiat, Finlay. Au divorţat în 2004, după care a cunoscut-o pe Charlotte Emmerson, cu care are doi copii şi s-au căsătorit în cele din urmă acum doi ani.

       

       

      Iain a devenit cunoscut în 1988 după performanţa sa remarcabilă din filmele The Fear for Euston. Glen este descris drept unul dintre cei mai mari actori de teatru scoţieni ai generaţiei sale.

       

      În 2002, a jucat cu Emilia Fox în drama romantică The Soul Keeper, iar în 2009 a primit rolul care i-a consolidat notorietatea la nivel global: Ser Jorah Mormont în seria HBO Game of Thrones.

       

       

      Glen a apărut în toate sezoanele serialului care a câştigat cele mai multe premii Emmy din istoria trofeelor dedicate producţiilor de televiziune.

       

      În 2010, a jucat şi rolul părintelui Octavian, în The Time of Angels şi Flesh and Stone, o poveste de două episoade care au făcut parte din cel de-al cincilea sezon Doctor Who. A mai apărut şi în Downton Abbey, în rolul Sir Richard Carlisle. Din 2010, Glen a fost protagonistul serialului irlandez Jack Taylor.

       

      Sursa: imdb.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor