Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      În 21 noiembrie, premiera fraţilor Dardenne în România: Trăiţi "Două zile, o noapte" împreună cu Marion Cotillard

      11 noiembrie 2014, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Deux jours, une nuit / Două zile, o noapte, în regia fraţilor Dardenne, cu Marillon Cotillard (La Vie en Rose, Inception, The Dark Knight Rises), câştigătoarea Oscar-ului din 2008, va avea premiera vineri, 21 noiembrie, distribuit în România de Independenţa Film, după ce anul acesta a făcut parte din Competiţia Oficială a Festivalului de la Cannes.

       

      Deux jours, une nuit / Două zile, o noapte urmăreşte povestea Sandrei, o tânără care are la dispoziţie un singur weekend pentru a-şi convinge colegele să renunţe la bonus-uri pentru ca ea să-şi păstreze locul de muncă.

       

       

      În film îi veţi putea recunoaşte şi pe Fabrizio Rongione, din celelalte lungmetraje ale Fraţilor Dardenne: Rosetta, Le gamin au vélo, L’Enfant, şi pe Catherine Salée (La vie d'Adèle).

       

      Pelicula fraţilor Dardenne spune povestea Sandrei, o tânără mamă din Belgia zilelor noastre care are la dispoziţie un singur weekend pentru a-şi convinge colegii de serviciu să renunţe la un bonus consistent (1000 de euro) din partea patronului, în schimbul desfiinţării locului ei de muncă.

       

      Jean-Pierre şi Luc Dardenne, cunoscuţi sub numele de Fraţii Dardenne, sunt veterani la Cannes. Ei au deja acasă două premii Palme d’Or. Un Palme d’Or pentru Rosetta (1999), cel de-al doilea pentru filmul L’Enfant. Jean-Pierre şi Luc Dardenne sunt consideraţi echivalentul francez al cuplului de regizori americani Joel şi Ethan Coen. Anul acesta, cei doi au participat în competiţia de la Cannes cu cel mai recent film al lor, Deux jours, une nuit.

       

      Fraţii Dardenne, despre ideea filmului:

       

      “De ani de zile ne tot gândim să facem un film despre cineva care e tras pe linie moartă din cauza colegilor - susţinuţi din spate cu bonus-uri consistente de conducerea firmei - pe motiv că ar fi devenit inutil la locul de muncă”, Luc Dardenne.

       

      “Ce ni s-a părut nouă important era să prezentăm pe cineva exclus pe motiv că ar fi slab sau ineficient. Filmul arată cum acest personaj <<slab şi ineficient>> găseşte totuşi puterea şi curajul necesar pentru a duce o luptă”, Jean-Pierre Dardenne. 

       

      Marillon Cotillard este câştigătoarea Oscar-ului 2008 pentru “Cea mai bună actriţă într-un rol principal” pentru filmul muzical-biografic La Vie en Rose / La môme (2007), cu Gérard Depardieu, unde a interpretat rolul cântăreţei franceze Edith Piaf. Pe Marillon Cotillard aţi mai văzut-o recent în Blood Ties (distribuit anul acesta de Independenţa Film), Midnight in Paris, Inception, The Dark Knight Rises, Big Fish, Rust and Bone, Contagion şi altele. De asemenea, o veţi putea vedea în curând într-un alt film din competiţia Cannes 2014: The Immigrant (2013), în regia lui James Gray, cu Joaquin Phoenix şi Jeremy Renner, peliculă care va fi distribuită în România tot de Independenţa Film.

       

      Marillon Cotillard i-a cunoscut pe Fraţii Dardenne aşteptând liftul

       

      Marillon Cotillard i-a cunoscut pe Fraţii Dardenne în Belgia, în timp ce ea filma la Rust and Bone. “De fapt, a fost o întâlnire foarte scurtă: în faţa ascensorului, în timp ce toţi aşteptam să vină liftul. Probabil că am părut foarte emoţionată, deoarece îi admiram foarte mult. La câteva luni după ce Rust and Bone a avut premiera, agentul meu m-a sunat şi mi-a spus că Luc şi Jean-Pierre vor să-mi propună un rol. Mi-a venit greu să cred. Nu mi-am imaginat vreodată că voi lucra cu ei…”, spune actriţa.

       

      Trailer subtitrat în limba  română:

       

       

      Deux jours, une nuit / Două zile, o noapte este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor