Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Începe Oscar Weekend la Cinema Elvire Popesco

      17 ianuarie 2019, Autor: Anca Rusu
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Covorul roșu e întins, filmele sunt pregătite și spectatorii sunt așteptați începând de astăzi, 17 ianuarie, la Cinema Elvire Popesco, pentru deschiderea Oscar Weekend, evenimentul care de cinci ani, aduce în București filme propuse la categoria Cel mai bun film străin. Oscar Weekend durează 4 zile, până pe 20 ianuarie

       

      afis

       

      Oscar Weekend începe la ora 18:30 cu proiecția filmului "Cold War" , în regia lui Pawel Pawlikowski și este urmat de "Donbass", în regia lui Seghei Loznitsa. "Cold War" are forța de odinioară a cinematografului polonez clasic și este considerat un favorit al Oscarurilor pentru film străin încă dinainte ca filmul să fi fost nominalizat oficial de Polonia în această cursă, aflăm din The Guardian. Filmul este distribuit în România de Independența Film. "Donbass" vorbește despre această regiune din estul Ucrainei unde au avut loc conflicte între naționaliști ucraineni și susținători ai Republicii Populare Donețk, un proto-stat susținut de Rusia. În 13 capitole, autorul face portretul unei societăți afectate de ani întregi de manipulări și propagandă. Filmul este distribuit de Digital Cube.

       

      donbass


      A doua zi de Oscar Weekend aduce propunerea Danemarcei la Premiile Academiei de anul acesta și provoacă spectatorii la vizionarea unei curse contracronometru în care este angrenat personajul principal în urma unui telefon primit la urgențe – "Vinovatul/The Guilty", în regia lui Gustav Möller. Filmul este distribuit de Bad Unicorn. "Girl", regizat de Lukas Dhont este propunerea Belgiei. Filmul spune povestea Larei care visează să devină balerină profesionistă. Victor Polster, actorul din rolul principal a fost premiat la Cannes pentru interpretarea deosebită.

       

      girl


      Sâmbătă, 19 octombrie de la ora 13:00 va fi difuzată propunerea României la Oscar: "Îmi este indiferent dacă vom intra în istorie ca barbari", în regia lui Radu Jude, urmată de filmele "Burning", "Dogmanși "Roma".

       

      Oscar Weekend se va încheia duminică cu filmele "O afacere de familie",  "Capharnaüm", "Sunset" și"Boder". Filmul "Sunset", cel mai nou film al lui László Nemes, în care joacă actorul român Vlad Ivanov alături de Levente Molnár, starul din "Son of Saul" va fi proiectat de la 17:45. "Border", filmul lui Ali Abbasi va fi ultima proiecție a serii despre care Variety afirmă că este „Un melanj captivant de film romantic, noir nordic, realism social și horror fantastic, care sfidează și răstoarnă convențiile genului”.

       

      sunset

       

      Program Oscar Weekend 2019:


      Joi, 17 ianuarie
      18:30   Cold War, de Pawel Pawlikowski (1h 28min), Polonia 

      20:30   Donbass, de Sergei Loznitsa (1h 50min), Ucraina 

      Vineri, 18 ianuarie
      18:00   Vinovatul, de Gustav Möller (1h 25 min), Danemarca
      19:45   Girl/ Balerina, de Lukas Dhont (1h 45 min), Belgia 

      Sâmbătă, 19 ianuarie
      13:00   Îmi este indiferent dacă vom intra în istorie ca barbari, de Radu Jude (2h 20 min), România
      15:30   Burning, de Lee Chang-dong (2h 28 min), Coreea de Sud

      18:30   Dogman, de Matteo Garrone (1h 42 min), Italia
      20:45   Roma, de Alfonso Cuarón (2h 15 min), Mexic

      Duminică, 20 ianuarie
      13:00   O afacere de familie, de Hirokazu Kore-eda (2h 01 min), Japonia
      15:30   Capharnaüm, de Nadine Labaki (2h 01min), Liban
      17:45   Sunset, de László Nemes (2h 22min), Ungaria

      20:30   Border, de Ali Abbasi (1h 48min), Suedia


      Oscar Weekend este organizat de Voodoo Films și Asociația Cinemascop în parteneriat cu Institutul Francez din București. Parteneri: Independența Film, Bad Unicorn, Micro Film, Digital Cube. Partener media principal: Radio Guerrilla. Parteneri media: Radio România Cultural, All About Romanian Cinema, CineFan.


      Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro și la casieria cinematografului Elvire Popesco. 

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor