Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Independenţa Film are 4 lungmetraje la Festivalul de la Veneţia, care începe azi

      27 august 2014, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Independenţa Film are 4 filme la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, ediţia 71, care se va desfăşura în perioada 27 august - 6 septembrie 2014.

       

      Din Competiţia Oficială, care cuprinde în total 20 de lungmetraje, Independența Film va aduce și pe ecranele românești trei: THE CUT (regia: Fatih Akin), LA RANÇON DE LA GLOIRE / THE PRICE OF FAME (regia: Xavier Beauvois), 3 COEURS / 3 HEARTS (regia: Benoit Jacquot). Al patrulea, Out of Competition, ale cărui versiuni de cinema au fost lansate la începutul acestui an de distribuitorul român, este NYMPHOMANIAC VOL. I  (Long Version) Director’s Cut, în regia lui Lars Von Trier.

       

      The Cut, în regia lui Fatih Akin, va fi primul dintre cele trei filme din Competiţia Oficială - Veneţia 2014 distribuit în România de Independenţa Film. The Cut va avea premiera în cinematografe pe 27 februarie 2015.

       

      La Festivalul Internaţional de la Veneţia, ediţia 71, participă regizori consacraţi precum: Alejandro Gonzales Inarritu, Andrei Konchalovsky, Lisa Cholodenko, dar şi actori celebri: Willem Dafoe, Al Pacino, Holly Hunter, Edward Norton, Andrea Risenborough, Emma Stone, Naomi Watts, Ethan Hawke, Owen Wilson, Jennifer Aniston, Bill Murray, Michael Keaton, Zach Galifianakis, Zoe Kazan şi alţii.

       

      De asemenea, la acest eveniment sunt prezente 39 de ţări, cel mai consistent fiind reprezentate Italia (24 de titluri), Franţa (19) şi SUA (17).

       

      THE CUT

       

      Genul: dramă istorică

      Regia: Fatih Akin (Soul Kitchen, Head-On)

      Durata: 138 minute

      Cu: Tahar Rahim, Akin Gazi, Simon Abkarian, George Georgio

      Filmul, pe site-ul oficial al Festivalului: http://www.labiennale.org/en/cinema/71st-festival/line-up/off-sel/venezia71/the-cut.html

       

      Sinopsis. Mardin (oraş din sud-estul Turciei - n.red.), 1915. Într-o noapte, autorităţile turce execută o razie şi îi arestează pe toţi bărbaţii armeni din oraş, inclusiv pe tânărul fierar Nazaret Manoogian. După câţiva ani, reuşind să supravieţuiască ororilor genocidului, tânărul află că cele două fiice ale sale încă trăiesc. Devine obsedat de ideea de a le găsi. Căutarea îl poartă de la deşerturile Mesopotamiei, prin Havana, până în preeriile din North Dakota. În această odisee a sa, Nazaret întâlneşte o varietate întreagă de oameni: personaje angelice şi suflete mari, dar şi genul diabolic, încarnarea diavolului însuşi.

       

      LA RANÇON DE LA GLOIRE / THE PRICE OF FAME 

       

      Genul: dramă

      Regia: Xavier Beauvois (Of Gods and Men / Des hommes et des dieux, Le petit lieutenant)

      Durata: 114 minute

      Cu: Benoît Poelvoorde, Roschdy Zem, Séli Gmach, Chiara Mastroianni, Nadine Labaki

      Filmul, pe site-ul oficial al Festivalului: http://www.labiennale.org/en/cinema/71st-festival/line-up/off-sel/venezia71/la-rancon.html

       

      Sinopsis. Pe malurile lacului Geneva există un mic oraş elveţian, Vevey. Este finele anilor ‘70. La ieşirea din închisoare, Eddy - un belgian în vârstă de 40 de ani, de meserie escroc - este aşteptat de amicul său, Osman. Cei doi fac un pact: Eddy va putea locui la Osman, în schimb, va trebui să aibe grijă de fiica sa în vârstă de 7 ani, în timp ce mama ei se află internată în spital. Este Crăciunul, dar sărăcia în care se zbat toţi îl face pe Eddy să fie mai înverşunat decât era. Într-o zi, la televizor se anunţă moartea lui Charlie Chaplin împreună cu vestea averii sale fabuloase. Lui Eddy îi vine o idee trăznită: ce-ar fi dacă ei ar fura corpul marelui actor şi ar cere apoi răscumpărare familiei? Inspirat din fapte reale, filmul brodează pe marginea conceptului îndrăzneţ de resuscitare a lui Chaplin. Un Chaplin al cărui suflet începe să îi posede pe cei doi inadaptaţi, până când aventura lor devine o poveste demnă de însuşi marele Charlie Chaplin.

       

      3 COEURS / 3 HEARTS

       

      Genul: dramă

      Regia: Benoît Jacquot

      Durata: 100 minute

      Cu: Benoît Poelvoorde, Charlotte Gainsbourg, Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve

      Filmul, pe site-ul oficial al Festivalului: http://www.labiennale.org/en/cinema/71st-festival/line-up/off-sel/venezia71/3-coeurs.html

       

      Sinopsis. Într-o noapte, într-un orăşel provincial din Franţa, Marc - care tocmai a ratat trenul înapoi spre Paris - o cunoaşte pe Sylvie. Cei doi cutreieră străzile până spre dimineaţă, vorbind despre orice, mai puţin despre ei înşişi, în perfectă armonie. Apoi Marc ia primul tren, nu înainte de a-şi stabili o întâlnire cu Sylvie la Paris, câteva zile mai târziu. Sylvie se duce la întâlnire, însă Marc nu reuşeşte să ajungă. El începe să o caute şi sfârşeşte prin a găsi o altă femeie, pe Sophie. Marc nu ştie că Sophie este sora lui Sylvie. Ulterior, Marc şi Sylvie reuşesc să se întâlnească. Iar armonia iniţială încă este acolo… Doar că acum este prea târziu.

       

      NYMPHOMANIAC VOL. I 

       

      Genul: dramă

      Regia: Lars von Trier

      Durata: 145 minute

      Cu: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater, Uma Thurman, Sophie Kennedy Clark, Connie Nielsen

      Filmul, pe site-ul oficial al Festivalului: http://www.labiennale.org/en/cinema/71st-festival/line-up/off-sel/out-of-competition/nymphomaniac-volume-i.html

       

      Sinopsis. Nymphomaniac este epopeea erotică a unei femei al cărei traseu, de la naştere şi până la vârsta de 50 de ani, ne este povestit de personajul principal, Joe, cea care şi-a pus diagnosticul de “nimfomană”.  

       

      În după-amiaza unei ierni geroase, bătrânul dar încă şarmantul burlac Seligman o descoperă pe Joe bătută şi prăbuşită pe o alee lăturalnică. O ia acasă şi îi îngrijeşte rănile, în timp ce încearcă să afle câte ceva despre viaţa ei. Seligman este cel care, vreme de opt capitole, îi ascultă povestea cea complicată şi înţesată de interjecţii a “nimfomanei” Joe.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor