Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Jacques-Rémy Girerd, fondatorul studioului Folimage, vine la Anim’est 2014. Danemarca, ţara invitată la cea de-a noua ediţie

      28 august 2014, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Cu fiecare ediţie, Anim’est îşi confirmă reputaţia unuia dintre cele mai importante festivaluri de film de animaţie din Europa, nu doar prin selecţia de filme de animaţie de calitate, ci şi prin prezenţa la festival a unor invitaţi speciali. Animatori consacraţi, reprezentaţi ai unor şcoli de animaţie renumite, studiouri multi-premiate şi festivaluri internaţionale de profil celebre devin, în fiecare an, highlighturile programului Anim’est.

       

      La ediţia de anul acesta, ce va avea loc între 3 şi 12 octombrie,  festivalul îl invită la Bucureşti pe Jaques-Rémy Girerd, celebrul regizor şi producător de filme de animaţie, fondator al legendarului studio de animaţie francez Folimage.

       

      Născut în 1952, Jacques-Rémy Girerd a urmat studiile Şcolii Naţionale de Arte Frumoase din Lyon. După ce a experimentat, o vreme, cu animaţia cu plastilină, a fondat, în 1981, studioul Folimage, producătorul animaţiei nominalizate la Oscar Une Vie de Chat şi unul dintre cele mai cunoscute studiouri de animaţie stop-motion din Europa. Filmele sale au fost selectate în cadrul unora dintre cele mai mari festivaluri de film internaţionale (Annecy, Berlin, Ottawa) şi i-au adus premii importante (César, Cartoon d’Or). O temă recurentă în filmele lui Girerd este grija pentru mediul înconjurător, deghizată adesea în satire despre copilărie, prietenie şi civilizaţie, ce îmbină umorul cu mesaje ecologice pertinete.

       

      La Bucureşti, publicul Anim’est va avea ocazia să vizioneze cele trei lungmetraje de animaţie semnate Jacques-Rémy Girerd şi produse de Folimage: La Prophetie de grenouille / Profeţia broaştelor (2003), ce a atras peste un milion de spectatori în Franţa şi aprecierea industriei la nivel internaţional, Mia et le Migou / Mia şi Migou (2008), desemnat cel mai bun lungmetraj de animaţie al anului 2009 de către Academia Europeana de Film, şi Tante Hilda! / Tanti Hilda! (2013), selectat anul acesta în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.   

       

      Cei mici se vor bucura de un program special marca Girerd: Ma petite planete cherie / Draga mea planetă (1996), o serie de filme de animaţie de 26 de episoade ce abordează teme legate de mediul înconjurător într-o manieră nostimă şi poetică, dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani. Seria a câştigat numeroase premii: cel mai bun serial TV la Festivalul de Goias în Brazilia, cel mai bun film pentru tineret la Sankt Petersburg, premiul UNICEF și Îngerul de Aur.

       

      Selecţia de filme din portofoliul Folimage va fi completată de două programe-retrospectivă speciale, proiectate în secţiunea Studio Invitat. Vor putea fi vizionate câteva dintre cele mai importante animaţii ale studioului cu sediul la Bourg-lès-Valence, în prezenţa lui Jérémy Mourlam, responsabil de distribuţie.

       

      După deliciile elveţiene de anul trecut, Anim’est aduce la Bucureşti o mostră relevantă de know-how şi farmec nordic. Ţara invitată în cadrul ediţiei de anul acesta este Danemarca, gazda uneia dintre cele mai prestigioase şcoli de film de animaţie din lume, The Animation Workshop, prezentă la ediţia Anim’est din 2011.

       

      Prezenţa lui Jaques-Rémy Girerd la cea de-a noua ediţie Anim’est şi programul dedicat studioului Folimage sunt posibile cu ajutorul Institutului Francez din Bucureşti.

       

      Programul din secţiunea Ţara Invitată, dedicat animaţiei daneze, este posibil cu sprijinul Ambasadei Regatului Danemarcei în România şi Danish Film Institute.

       

      Cea de-a noua ediție Anim’est va avea loc în perioada 3-12 octombrie, la cinematografele Studio și Elvira Popescu și în Atelierul de Producție.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor