Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Kremlinul atacă serialul Cernobîl şi promite o producţie proprie despre adevăraţii vinovaţi ai dezastrului

      6 iunie 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Indignat de popularul serial american Cernobîl, presa apropiată de Kremlin atacă producătorii HBO şi promite un serial rusesc despre adevăraţii vinovaţi ai dezastrului, scrie Moskow Times.

       

      "Faptul că un canal american şi nu unul rusesc spune povestea dezastrului din 1986 în serialul Chernobyl, nu este văzut cu ochi buni de presa apropiată de Kremlin", relatează jurnalistul Ilya Shepelin, într-un editorial publicat de The Moscow Times.

       

       

      Canalul rusesc NTV a anunţat că deja filmează propriul serial bazat pe interpretarea faptelor de la Cernobîl iar editorialistul de la Moscow Times spune că premiza ar fi aceea că ”CIA a trimis un agent la Cernobîl pentru a face un sabotaj”.

       

      Practic, toate marile companii media din Rusia au avut ceva de spus despre serialul HBO, iar ziaristul Ilya Shepelin consideră că presa apropiată de Kremlin a declanşat o mică cruciadă împotriva docu-dramei.

       

      Komsomolskaya Pravda, cel mai cunoscut ziar rusesc, sugerează faptul că serialul este folosit de concurenţa centrului de energie atomică de stat din Rusia, Rosatom, pentru a macula imaginea ţării ca o putere nucleară.

       

       

      Totodată, o publicaţie care are succes printre cititorii în vârstă, Argumenty i Fakty, a descris serialul drept “o caricatură şi nu adevărul”.

       

      Nu mai lipsesc decât urşii şi acordeoanele!”, a comentat şi Stanislav Natanzon, prezentatorul canalului de ştiri Rossia 24.

       

      În emisiunea de la Rossia 24, a fost prezentat şi un articol din KP în care se arăta că serialul HBO greşeşte atunci când susţine că autorităţile sovietice au avut reţineri atunci când a fost vorba să îşi asume responsabilitatea şi că ezitările au dus la rezultate groaznice.

       

       

      Regizorul peliculei pregătite, Alexei Muradov ar fi descris deja teoria pe care o are în vedere: ”O variantă susţine că americanii au infiltrat un agent la Cernobîl şi mulţi istorici nu neagă faptul că la data exploziei un agent al puterii inamice se afla în uzină”.

       

      Accidentul nuclear de la Cernobîl a avut loc pe 26 aprilie 1986, la ora locală 01.23. Conducerea fostei Uniuni Sovietice a recunoscut că are nevoie de asistenţă internaţională în 1990, abia după patru ani de la accident.

       

      Citeşte aici un interviu în EXCLUSIVITATE pentru FilmSi, cu Stellan Skarsgård!

       

      Sursa: themoscowtimes.com, mediafax.ro

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor