Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      „La Gomera / The Whistlers” (Corneliu Porumboiu) și „Pain and Glory” (Pedro Almodovar), în selecția Festivalului Internațional de Film de la New York. Festivalul se deschide cu „The Irishman” al lui Martin Scorsese

      7 august 2019, Autor: Anca Maco
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine
      29 de filme din 17 țări fac parte din selecția principală a celei de-a 57-a ediții a New York Film Festival, eveniment ce va avea loc în perioada 27 septembrie – 13 octombrie. Nouă dintre acestea au fost primite cu căldură la Cannes 2019 („Parasite” al lui Bong Joon-ho, câștigătorul Palme d’Or; „Atlantics: A Ghost Love Story”, regizat de Mati Diop, câștigătorul Grand Prix; „Portrait of a Lady on Fire” de Céline Sciamma’s; „Pain and Glory” al lui Pedro Almodóvar’s; „Bacaurau” de Kleber Mendonça Filho și Juliano Dornelles; „Young Ahmed” semnat de Jean-Pierre and Luc Dardenne; „Fire Will Come” de Oliver Laxe;  „Liberté” de Albert Serra; „Beanpole” de Kantemir Balagov), iar două au câștigat marile premii la Berlinale („Synonyms” al lui Nadav Lapid, câștigătorul Golden Bear, respectiv „I Was at Home, But…” semnat de Angela Schanelec, Silver Bear pentru cea mai bună regie).

       

      Printre regizorii incluși în selecție se numără Olivier Assayas, Arnaud Desplechin, Kelly Reichardt, Corneliu Porumboiu, Bertrand Bonello, Kiyoshi Kurosawa, Marco Bellocchio, Pedro Costa.
      Printre debutanții la New York Film Festival se află Pietro Marcello, Lou Ye, Federico Veiroj, Diao Yinan, Koji Fukada și Justine Triet.

       

      Cele mai importante titluri anunțate sunt „The Irishman” al lui Martin Scorsese, prezentat în seara de deschidere, „Marriage Story” al lui Noah Baumbach – Centerpiece, și „Motherless Brooklyn”, debutul regizoral al lui Edward Norton, prezentat în seara de închidere.

      Posterul festivalului este semnat de Almodovar, care a folosit drept inspirație o fotografie expusă la  “I Marlborough Gallery ale cărei culori amintesc de o scenă animată din „ Pain and Glory”, pe care le-a distilat special, fiindcă sunt corespondentele unei palete care-l reprezintă în momentul de față.

       

       

      FILME DE LA A LA Z

       

      Atlantics: A Ghost Love Story, regia: Mati Diop, premiera americană

      Filmul a cărui acțiune are loc în Senegal, patria unchiului regizoarei, Djibril Diop Mambéty, urmărește povestea de dragoste dintre Souleiman (Ibrahima Traoré), care muncește în construcții și este exploatat de șeful lui, și Ada (Mama Sané), căreia i se aranjează o căsătorie cu un bogătaș. O dramă care pendulează între fantezie și realism, romantism și horror.

       

      Bacurau, regia: Kleber Mendonça Filho și Juliano Dornelles, premiera americană

      Într-un oraș brazilian colorat, divers și plin de energie, locuitorii devin țintele unor turiști bogați și puternici.

       

      Beanpole, regia: Kantemir Balagov

      Două femei, Iya și Masha (Viktoria Miroshnichenko și Vasilisa Perelygina), încearcă să se adapteze traiului civildin Leningrad, după Al Doilea Război Mondial în care au luptat împreună. Munca într-un spital și un accident înfiorător le aduc împreună, marcându-le destinele.

       

      Fire Will Come, regia: Oliver Laxe, premiera americană

      Peisajul galician e teritoriul pe care se desfășoară dramele interne și externe ale unui film ce contopește frumuseți și orori ale naturii și umanității. Satul natal al bunicolor lui Laxe e spațiul în care are loc acțiunea unui film ce urmărește povestea lui Amador, un bărbat recent eliberat din închisoare care locuiește cu mama lui Benedicta.

       

      First Cow, regia: Kelly Reichardt

      Un bucătar singuratic și taciturn călătorește spre Vest, prin teritoriul Oregon din secolul al XIX-alea,  împrietenindu-se pe drum cu un imigrant chinez care-și caută și el norocul. Împreună pun la cale o afacere care depinde de implicarea clandestină a unui moșier ce deține o vacă al cărei lapte este extrem de apreciat.

      A Girl Missing, regia: Koji Fukada, premiera americană

      Ichiko, o asistentă între două vârste, îngrijește o bătrână. Când două dintre fiicele acesteia dispar și clan ul feminin suferă o lovitură cumplită, Ichiko e prinsă într-o poveste mediatică senzațională, cu efecte devastatoare.

       

      I Was at Home, But… regia: Angela Schanelec, premiera americană

      O dramă domestică și o familie berlineză în criză: povestea lui Astrid care încearcă să-și protejeze copiii după decesul tatălui lor.

       

      Liberté, regia: Albert Serra, premiera americană

      Filmul regizorului catalan Albert Serra (The Death of Louis XIV) e considerat cel mai provocator proiect al său de pnî acum. Acțiunea are loc în secolul al 18-lea și urmărește un grup de libertini  pasionați de tot felul de jocuri pansexuale și sadice despre care cred ce le pot aduce o stare de erotică Nirvana.

       

      Martin Eden, regia: Pietro Marcello

      Adaptare a unui roman publicat în 1909 de Jack London,  filmul spune povestea lui Martin (Luca Marinelli) care speră să-și împlinească visul de a fi scriitor și de a se căsători cu o studentă bogată, într-o lume măcinată de anxietățile și presiunile claselor sociale.

       

      The Moneychanger, regia: Federico Veiroj, premiera americană

      Uruguayanul Federico Veiroj (A Useful Life) e inspirat de romanul  Así habló el cambista publicat în 1979 de Juan Enrique Gruber, și spune povestea unui tip ambițios care câștigă enorm într-o economie săracă, spălând bani în afara țării. Urmărit timp de 20 de ani prin America de Sud, personajul Humberto Brause, e adus în fața unei decizii de viață și de moarte.

       

      Oh Mercy! regia: Arnaud Desplechin, premiera nord-americană
      Pornind de la cazul unei crime reale, filmul ne poartă în Roubaix, orașul natal al regizorului, situat în Nordul Franței. În timpul sărbătorilor de iarnă un detectiv investighează moartea prin ștrangulare a unei femei în vârstă, suspectele principale fiind două vecini tinere.

       

      Pain and Glory, regia: Pedro Almodóvar

      Antonio Banderas joacă rolul lui Salvador Mallo, un regizor are cărui probleme de sănătate, combinate cu impasul creativ în care se află, alcătuiesc cu cocteil ce declanșează o criză de vârsta a doua ce-și caută soluția, prin auto-analiză.

       

      Parasite, regia: Bong Joon-ho

      Membrii unei familii care abia așteaptă să scape de chinul sărăciei se infiltrează în gospodăria unui antreprenor cu o nevastă frivol și doi copii cu probleme. Scopul e simplu: să pună mâna pe tot ce pot.

       

      Portrait of a Lady on Fire, regia: Céline Sciamma

      O călătorie în secolul 19, alături de pictorița Marianne, angajată să facă portretul de nuntă al bogatei Héloise, care urmează să se mărite cu un bărbat pe care nu l-a întâlnit niciodată.

       

      Saturday Fiction, regia: Lou Ye, premiera americană

      Un thriller de spionaj ce urmărește povestea actriței Jean Yu, care revine din China la Shanghai, ocupat de japonezi, și repetă pentru un spectacol regizat de un fost iubit, având motive ascunse: strângerea de informații importante – inclusiv despre atacul asupra Pearl Harbor.

       

      Sibyl, regia: Justine Triet, premiera americană

      Psihoterapeuta Sybil (Virginie Efira) decide să revină la cariera ei de scriitoare, dar se trezește prea implicată în viața unei paciente - Margot (Adèle Exarchopoulos),  o vedetă de cinema care încearcă să își revină după despărțirea de colegul ei de platou, Igor (Gaspard Ulliel), în timpul filmărilor pentru un proiect regizat de soția acestuia. Decizia lui Sybil de a scrie o carte inspirată de povestea lui Margot  distruge barierele și le dă viețile peste cap.

       

      Synonyms, regia: Nadav Lapid, premiera americană

      Al treilea film al lui Nadav Lapid urmărește peripețiile lui Yoav (Tom Mercier), un evreu dezertor care fuge la Paris unde e chitit să învețe cum să de vină un francez adevărat.  Se trezește, însă, într-un triunghi emoțional și intelectual cu un cuplu boem care-l obiectifică, de fapt, constant.

       

      To the Ends of the Earth, regia: Kiyoshi Kurosawa

      Filmul spune povestea lui Yoko, gaza unei emisiuni de televiziune. Călătoria în Uzbekistan, pentru un episod din emisiunea de călătorie, scoate la suprafață toate aspectele personalității sale,  dezvăluind o acută paranoia.

       

      The Traitor, regia Marco Bellocchio, premiera americană

      Regizorul aduce pe ecran povestea mafiotului Tommaso Buscetta, devenit informator și pion important în lupta pentru capturarea unor capi ai crimei organizate din Sicilia anilor 80.

       

      Varda by Agnès, regia: Agnès Varda

      Prezentat postum în memoria regizoarei care a decedat anul acesta la vârsta de 90 de ani, ultimul său film combină interviuri, imagini de arhivă și o mulțime de alte elemente care ne ghidează pe parcursul carierei sale complexe.

       

      Vitalina Varela, regia: Pedro Costa, premiera americană

      Regizorul portughez mizează pe carisma unei actrițe neprofesioniste ce joaă rolul unei femei ce revine la Fontainhas, după zeci de ani, pentru înmormântarea soțului.

      Wasp Network, regia: Olivier Assayas, premiera americană

      Un grup de dezertori cubanezi pun la cale în Miami o rețea de spioni. Inspirat de romanul The Last Soldiers of the Cold War semnaat de Fernando Morais , filmul lui Assayas îi are în distribuție pe Gael García Bernal, Wagner Moura, Ana de Armas și Leonardo Sbaraglia.

       

      The Whistlers/ La Gomera, regia: Corneliu Porumboiu

      Un film în afara „genului”, dar apropiat de atmosfera neo-noir, La Gomera urmărește strania poveste a polițistului Cristi (Vlad Ivanov) ajuns pe o insulă unde învață un limbaj tribal cu ajutorul căruia își ține departe urmăritorii, pe măsură ce devine din ce în ce mai implicat într-o combinație ilegală.

       

      The Wild Goose Lake, regia: Diao Yinan, premiera americană

      Un gangster thriller ce surprinde discrepanțele economice din China, filmul urmrește povestea unui mafiot din Wuhan care încearcă să scape cu viață după ce ucide din greșeală un polițist, iar pentru prinderea lui se oferă o recompensă substanțială.

       

      Young Ahmed, regia: Jean-Pierre and Luc Dardenne, North American Premiere

      Un adolescent musulman (debutantul Idir Ben Addi) dintr-un mic oraș belgian se radicalizează constant, în ciuda eforturilor disperate ale mamei sale care-l crește singură.

       

      Zombi Child, regia: Bertrand Bonello, premiera americană

      Tânărul Clairvius Narcisse (Mackenson Bijou), zombificat în 1962 în Haiti, de fratele său, e sclav într-o plantație de zahăr. O elevă de pension din Paris se împrietenește cu descendenta sa directă, rămasă orfană după cutremurul din Haiti din 2010.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor