Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Lansări de carte și DVD la TIFF 2014

      27 mai 2014, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Cinci cărți despre cinema se vor lansa la TIFF Lounge, în prezența autorilor. Joi, 5 iunie, de la 15.00, respectiv 15.30, vor fi prezentate „Romanian New Wave Cinema: An Introduction” (Ed. McFarland, SUA), o lucrare amplă care pune filmul românesc în contextul european, semnată de Doru Pop, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, și „O istorie subiectivă a tranziției filmice” (volumul al III-lea), a criticului Valerian Sava.

       

      Pe 6 iunie, la aceleași ore, vor fi lansate volumele „Cinematografiștii”, al istoricului de film Bujor T. Rîpeanu, care conține 2345 de nume legate de cinema-ul autohton, și „Cei de dincolo”, un album de benzi desenate creat de George Drăgan și Alex Talambă și publicat de Mandragora. Sâmbătă, 7 iunie, de la ora 12:00, istoricul de film Dominique Nasta, de la Universitatea din Bruxelles, va vorbi despre „Contemporary Romanian Cinema – The History of an Unexpected Miracle”, prima lucrare amplă în limba engleză despre Noul Cinema Românesc.

       

      Tot pe 5 iunie, în debutul Zilelor Filmului Românesc, la TIFF Lounge va fi lansat oficial setul de DVD-uri „Radu Gabrea. Biografia unei opere”, care cuprinde cele mai recente șapte filme ale sale. Pe 7 iunie, regizorul Dan Chișu își va prezenta pe DVD filmul Și caii sunt verzi pe pereți.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor