Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Lars von Trier, interogat de poliţia daneză. Cineastul ar putea fi cercetat pentru "lăudarea crimelor de război"

      7 octombrie 2011, Autor: Delia Traistaru
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      "Astăzi, la ora 14.00, am fost chestionat de poliţia din regiunea Sjælland, în legătură cu rechizitoriul preliminar al procurorului din oraşul Grasse (Franţa), din august 2011, despre o posibilă încălcare a legilor franceze privind preamărirea crimelor de război", a declarat Lars von Trier într-un comunicat.


      "Încălcarea legislaţiei franceze se referă la declaraţiile (cineastului, n.r.) făcute într-o conferinţă de presă la Cannes, în mai 2011", se afirmă în acelaşi comunicat.

       

      "În virtutea acestei încălcări grave, am ajuns la concluzia că nu pot să mă exprim fără ambiguitate. Din acest motiv am decis ca, începând de astăzi, să nu mai fac declaraţii publice", a adăugat cineastul danez.

       

      Renumit pentru provocările sale, Lars von Trier a ţinut prima pagină a ziarelor din lumea întreagă după ce a afirmat că simte "puţină compasiune pentru Hitler", în timpul Festivalului de la Cannes, cu ocazia prezentării celui mai recent film al său, intitulat "Melancholia".

       

      "Spun doar că îl înţeleg (pe Hitler, n.r.), ca om. Nu a fost cu adevărat un tip curajos, dar înţeleg multe lucruri din felul lui de a fi şi îl simpatizez puţin", a spus cineastul danez.


      Lars von Trier, care şi-a cerut scuze ulterior, a fost declarat "persona non grata" la Cannes, pe durata întregii ediţii din 2011 a festivalului.


      Lars von Trier a şocat şi în 2009, când presa internaţională a aflat că regizorul danez a angajat câteva staruri din filmele porno pentru a dubla scenele cu caracter explicit din filmul "Antichrist", ai cărui protagonişti au fost actorii Charlotte Gainsbourg şi Willem Dafoe.


      Născut pe 30 aprilie 1956, în Danemarca, Lars von Trier este unul din regizorii ale căror creaţii au influenţat semnificativ cinematografia europeană. Absolvent al Şcolii de Film Naţionale Daneze, Von Trier a debutat în lungmetraj în 1984, cu "The Element of Crime", pentru care a obţinut, la Festivalul de la Cannes, marele premiu pentru tehnică.


      Cariera regizorului mai include titluri celebre, precum "Abisul sufletului/ Breaking the Waves", distins cu marele premiu al juriului la Cannes (1996), "Dansând cu noaptea/ Dancer in the Dark", câştigător al trofeului Palme d'Or, "Dogville" (2003), premiat cu European Film Award, "Manderlay" (2005) şi "Şeful şefilor/ The Boss Of It All" (2006).

       

       

       

      Sursa:mediafax.ro

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor