Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Le Meilleur de Slon 2018

      29 octombrie 2018, Autor: Iosif Prodan
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      META Cinema - Fundația Culturală META, împreună cu Institutul Francez din București, vă invită la evenimentul Le Meilleur de Slon ediția 2018, unde vor fi prezentate scurt-metrajele realizate anul acesta în cadrul proiectelor culturale „Rezidență internațională de creație audiovizuală” și „Magic Carpets” (Slon, România). Proiecția va avea loc sâmbătă, 3 noiembrie, ora 18, la Cinema Elvire Popesco, în prezența regizorilor Irina Botea & Jon Dean și a producătorului Radu Pervolovici.


      PROGRAM:

      1. Străinul de Pip Chodorov, 10 minute

      Basmele românești de obicei încep cu fraza “A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar povesti”. În această poveste, un străin vizitează satul montan Slon. El însuși un străin, regizorul Pip Chodorov, venit pentru prima dată în România, a scris acest basm modern care coincide cu propria versiune fantastică a impredictibilei vizite într-un peisaj rural.


      2. Călătoria lui M. de Marguerite Lantz, 12 minute

      Un poem vizual în care regizoarea se pune în scenă, într-o călătorie inițiatică în mijlocul naturii, de-a lungul căreia se întâlnește cu dublul său la diferite vârste.


      3. Un cămin cultural de Irina Botea și Jon Dean, 15 minute

      De-a lungul a celor 40 ani de comunism de până în 1989, fiecare oraș sau comună din România avea măcar un centru cultural. Cunoscute drept Case de Cultură, aceste centre materializau visul utopic de a crea un centru comunitar în care fiecare cetățean să fie implicat în producția colectivă de cultură. “Un Cămin Cultural” investighează atât istoria, cât și folosirea actuală a Căminului Cultural din Slon prin experiențele personale ale locuitorilor și își propune totodată să răspundă la întrebarea: cum ne putem imagina astfel de locații în viitor?


      4. O seară în atelierul părinților mei de Eva Pervolovici, 18 minute

      În ce măsură imaginația ne este transmisă în copilărie? Tablourile povestesc trecerea de la o generație la alta.


      5. Elephant Song de Vojin Ivkov, 15 minute

      "Slon" în limba sârbă înseamnă “elefant”. Cântecele copiilor și femeilor din satul Slon dialoghează și explorează relația dintre tineri și bătrâni, dintre tradiție și modernitate, creând portretul unui sat, al locuitorilor săi și al activităților lor de fiecare zi.


      6. Insection de Michal Kindernay, 4 minute

      Michal a explorat natura și fenomenele ei în împrejurimile Slonului. Proiectul său ne facilitează accesul la insecte specifice locului, reflectă și contemplează la nivel metaforic absența unui control social, a dezintegrării structurilor sociale, a micro-catastrofei, a drumului spre haos, inerție, apatie sau panică.


      Mai multe detalii despre proiecție puteți găsi pe event-ul de FB

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor