Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      „Lectură la lumina felinarelor” in Ajun de Sânziene

      20 iunie 2012, Autor: Bogdan Tirlea
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      „Lectură la lumina felinarelor” este titlul programului de lecturi publice prin care Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN invită pe bucureştenii de toate vârstele descopere bucuria lecturii in grup, a lecturii cu “voce tare”, dar şi a dezbaterilor libere de idei, plecând de la opere literare cunoscute sau mai puțin cunoscute ale autorilor români moderni sau contemporani.

       

            Iubitorii de literatură sunt invitați să răsfoiască de această dată romanul Huliganii de Mircea Eliade, un roman despre exuberanța tinereții şi despre forța ei de a schimba lumea, un roman care vizează topirea tuturor limitelor şi dobândirea unei libertăți pasionale, demnă de generația interbelică. 

       

              Lectura romanului “Huliganii” va fi urmată de o dezbatere la care participanții pot propune diverse direcții de discuție, totul rămânând să se desfăşoare într-o atmosferă specială creată atât de arhitectura grădinii interioare a Şcolii Centrale din Bucureşti, cât şi de ajunul Sânzienelor, când “se deschid cerurile pentru cei care ştiu cum să le privească..." (Mircea Eliade).  

       

             În cadrul evenimentului, va fi difuzată şi o înregistrare care cuprinde un dialog inedit între scriitorul Mircea Eliade şi Monica Lovinescu, difuzată la Radio Europa Liberă, în 1977.

       În cazul în care vremea va fi ploioasă, lectura se va desfăşura în interiorul Şcolii.

       

      Intrarea la eveniment este liberă şi se va face în limita locurilor disponibile. Evenimentul este realizat cu sprijinul Şcolii Centrale din Bucureşti.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor