Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      „Logodnica piratului”, în regia lui Nelly Kaplan, proiecție specială în grădina Rezidenței Scena9

      13 august 2019, Autor: Anca Maco
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Joi, 15 august, de la ora 21:00, în grădina Rezidenței Scena9 (Strada I.L.Caragiale 32), cinefilii sunt invitați să vadă filmul Logodnica piratului (A Very Curious Girl), regizat de Nelly Kaplan. Evenimentul are loc în cadrul programului de proiecții de film în aer liber CINEVARA. Accesul la proiecție este gratuit, în limita locurilor disponibile.

       

      Logodnica piratului spune povestea frumoasei Marie și a mamei sale, două hoinare venite de nu se știe unde, care se stabilesc în satul Tellier. Mama are origini obscure și se zvonește că ar fi vrăjitoare, iar Marie e ținta disprețului localnicilor, dar și un obiect al dorințelor sexuale. Într-o zi, mama sa are un accident de circulație, dar nimeni nu îi sare în ajutor. În acel moment, Marie începe să-și construiască planul de răzbunare împotriva tuturor celor care profită de ea.

       

      Scriitoare, regizoare și scenaristă Nelly Kaplan s-a născut în Argentina, la Buenos Aires, în 1936, iar la vârsta de 17 ani a emigrat în Franța, la Paris, unde după finalizarea studiilor, a predat la Institut des hautes études en arts plastiques și, în paralel, a scris numeroase scenarii de film și a realizat cronica cinematografică timp de 25 de ani în revista Littéraire.

      Pentru contribuția adusă artei și cinematografiei, Kaplan a fost distinsă cu titlurile de Comandant al Artelor și Literelor, Ofițer în Ordinul Național de Merit, Cavaler al Legiunii de Onoare și Academician al Academiei Alphonse Allais.

       

      CINEVARA este un program de proiecții de film în aer liber al Fundației9, disponibil gratuit publicului larg pe toată durata verii.

      Selecția filmelor a fost făcută de către Richard Peña, profesor la School of The Arts, Columbia University și fost director de programe la Film Society of Lincoln Center din New York, Statele Unite ale Americii. CINEVARA readuce în atenția publicului documentare, dar și lungmetraje clasice de ficțiune semnate de regizoare ca Agnès  Varda, Elisabeta Bostan, Claire Denis și Irene Lusztig.

       

      După proiecția filmului „Logodnica piratului”, programul CINEVARA va continua astfel:

      • 29 august – Plajele lui Agnès (Agnès Varda, 2008)
      • 5 septembrie – Cleo de la 5 la 7 (Agnès  Varda, 1962)
      • 11 septembrie – Chocolat (Claire Denis, 1988).
      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor