Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Marcel Iureş - Americanul visător în Tatăl fantomă

      29 februarie 2012, Autor: Oksana Radu
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Scris si regizat de Lucian Georgescu, Tatăl fantomă este un road movie inspirat din nuvela "Almost Oriental" a lui Barry Gifford. 

      Marcel Iureş joacă pentru prima data în cariera lui un rol comic, cel al lui Robert Taum, un profesor american care decide să plece în România, în căutarea rădăcinilor sale. Işi ia un concediu de un an şi îmbrăţişează o aventură în strânsă legătură cu trecutul său.

       

      Întors pe bătrânul continent, Robert încearcă să dezlege misterul originii tatălui şi unchiului său, faimoşii fraţi Traum: Rudolf, un celebru romancier, şi Samuel, odinioară mare gangster la Chicago. În timpul călătoriei sale prin Transilvania, o cunoaşte pe Tania (Mihaela Sirbu), şefa Arhivelor Bucovinei.  Împreună dau de Sami, ultimul prieten al familiei Traum aflat încă în viaţă, proiecţionist la un mic cinema prăfuit de provincie, din care a fost izgonit de către un politician local pus pe căpătuială. În timp ce Robert îl ajută pe Sami să-şi recapete cinematograful, Sami îl ajută să-şi afle originile.


      Selecţionat în competiţiile Festivalurilor Internaţionale de Film de la Montreal şi la selecţiile de film naţional şi european de la Londra, Chicago şi Amsterdam, Tatăl fantomă este distribuit în România de Transilvania Film şi are premiera în data de 2 martie 2012.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor