Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Marele Premiu al Galei Tânărului Actor - HOP a fost acordat actriţei Diana Croitoru

      5 septembrie 2011, Autor: Oksana Radu
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Marele Premiu al Galei Tânărului Actor - HOP, premiul "Ştefan Iordache" , a fost acordat sâmbătă seară actriţei Diana Croitoru, absolventă a Universităţii Spiru Haret.

       

      Tânăra în vârstă de 23 de ani a absolvit, în 2010, Facultatea de Arte, domeniul teatru, specializarea Artele spectacolului, la clasa conferenţiarului universitar Adriana Piteşteanu şi a conferenţiarului universitar doctor Vlad Rădescu.

       

      De asemenea, Diana Croitoru a fost cea care a primit premiul Yorik, oferit de editura Nemira, care este acordat unui actor sau unei trupe de teatru pentru "a fi sau a nu fi altfel pe scenă".


      Premiul Timică a fost acordat actriţei Bianca Ioan, care a prezentat pe scenă monologul "Un an bisect", de Walter Ben Har, şi care a interpretat într-un mod original şi amuzant textul obligatoriu. De asemenea, ea a primit premiul publicului pentru cea mai bună actriţă a galei.


      "Concursul acesta a fost o şansă. E primul concurs la care particip. Este foarte important, pentru că mi s-a dat şansa să fie şi cel pe care o să îl ţin minte toată viaţa", a declarat pentru MEDIAFAX Ioan.


      Andreea Moustache a fost cea care a primit premiul "Sică Alexandrescu", pentru felul în care a interpretat monologul "Pământul", după "Moromeţii", de Marin Preda.


      Totodată, Ştefania Dumitru a fost desemnată cea mai bună actriţă la Gala Tânărului Actor, impresionând publicul, dar şi juriul prin monologul "Patricidul", după Ion Sava, pe care l-a prezentat cu multă naturaleţe şi umor. 

       

      Actorul Andrei George Gherge a câştigat două premii, sâmbătă seară, la Gala Tânărului Actor, ambele pentru cel mai bun actor , unul fiind din partea juriului şi unul, din partea publicului. Pentru Gherghe a fost o experienţă care i-a schimbat viaţa. "Acum o lună, am decis să mă las de teatru. Premiile mi-au dat viaţa peste cap. Acum trebuie să iau o decizie. Dacă merg înainte cu asta sau nu. E greu. Posturile sunt blocate. E foarte dificil", a declarat actorul pentru MEDIAFAX.

       

      Cel mai bun spectacol de la Gala HOP a fost desemnat de juriu "The H(eden) Garden". Scenariul a fost semnat de Alexandra Pâzgu, după "Livada de vişini", de Anton Cehov. Regizoarea a fost Medeea Iancu, iar rolurile au fost interpretate de Florin Vasile Călbăjos, George Dometi, Fulvia Mădălina Folosea, Alexandra Odoroagă, Vlad Nemeş şi Ioana Livia Predescu.


      Premiul publicului pentru cel mai bun spectacol a fost acordat piesei "Hamlet...Eu sunt?", după "I am Hamlet", de Richard James, în care au jucat Radu Homiceanu şi Radu Horghidan.


      Cornel Todea, directorul artistic al festivalului, a declarat că, pe 10 septembrie, câştigătorii îşi vor prezenta monoloagele şi piesele în Piaţa "George Enescu" din Capitală.


      Gala HOP s-a încheiat cu spectacolul "Cerere în căsătorie", de Anton Cehov, în regia lui Mircea Cornişteanu, cu Cerasela Iosifescu, Silviu Biriş şi Ion Arcudeanu.


      Sâmbătă la prânz, înainte de decernarea premiilor, a fost organizată o masă rotundă la care au luat parte tinerii actori aflaţi în competiţie, critici de teatru, jurnalişti şi directori de teatru. Tinerii actori au primit critici suficient de dure din partea specialiştilor, referitoare la dicţie, tehnica de pe scenă, precum şi alegerea textelor. De asemenea, s-a discutat despre calitatea instituţiilor de învăţământ artistic.

       

      Cea de-a 14-a ediţie a Galei Tânărului Actor - HOP, a avut loc sambata si duminica la Mangalia, cu scopul de a promova şi lansa tinerii absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular.

       

       

      Sursa: mediafax.ro


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor