Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Marion Cotillard revine pe marile ecrane în producţia „Două zile, o noapte”, regizată de fraţii Dardenne

      19 noiembrie 2014, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Născută pe 30 septembrie 1975, Marion Cotillard este fiica lui Jean-Claude Cotillard, actor, scenarist şi regizor şi a actriţei Niseema Theillaud. A crescut în Orleans, France şi şi-a făcut debutul într-una din piesele tatălui ei şi urmează cursurile de artă dramatică şi cinematografie la Conservatoire d'Art Dramatique din Orleans.

       

      Adevaratul debut pe marile ecrane îl face în drama romantică Histoire du garçon qui voulait qu'on l'embrasse (1994). Se face cu adevarat remarcată în lumea filmului cu rolul  Lilly Bertineau în filmul de actiune Taxi (1998). Datorită frumuseţii ei şi asemănării fizice cu Edith Piaf, este aleasă de regizorul Oliver Dahan să interpreteze poate cel mai important rol al său în La Mome (2007), rol ce-i aduce un Oscar, un premiu BAFTA şi un Glob de Aur, printre alte premii. Marion Cotillard devine astfel, a doua actriţă care a câştigat un Oscar pentru faptul că a jucat într-o altă limbă decât engleză. Prima a fost Sophia Loren care a câştigat cu filmul La ciociara (1960).

       

      Marion Cotillard i-a cunoscut pe Fraţii Dardenne în Belgia, în timp ce ea filma la Rust and Bone. “De fapt, a fost o întâlnire foarte scurtă: în faţa ascensorului, în timp ce toţi aşteptam să vină liftul. Probabil că am părut foarte emoţionată, deoarece îi admiram foarte mult. La câteva luni după ce Rust and Bone a avut premiera, agentul meu m-a sunat şi mi-a spus că Luc şi Jean-Pierre vor să-mi propună un rol. Mi-a venit greu să cred. Nu mi-am imaginat vreodată că voi lucra cu ei…”, spune actriţa.

       

      Pelicula fraţilor Dardenne, Două zile, o noapte spune povestea Sandrei, o tânără mamă din Belgia zilelor noastre care are la dispoziţie un singur weekend pentru a-şi convinge colegii de serviciu să renunţe la un bonus consistent (1000 de euro) din partea patronului, în schimbul desfiinţării locului ei de muncă.

       

      Două zile, o noapte va putea fi urmărit în cinematografele din România începând de vineri, 21 noiembrie.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor