Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Noaptea Albă a Filmului Românesc

      9 septembrie 2011, Autor: Oksana Radu
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Pe data de 16 septembrie 2011 va avea loc ce-a doua ediţie a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc.

       

      După succesul din 2010, când aprox. 7000 de spectatori au ales să se bucure de filmele din programul Nopţii Albe, organizatorii au decis ca pe lângă Bucureşti, şi alte oraşe să găzduiască cea mai lungă noapte dedicată producţiilor autohtone, precum: Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, evenimentul urmând a se desfăşura simultan în cele 4 oraşe, în noaptea de 16 septembrie.

       

      Conceput ca urmare a necesităţii de promovare constantă a filmului românesc şi inspirat de succesul pe care l-au avut proiecte similare precum, “Noaptea Albă a Bucureştiului”, “Noaptea Albă a Muzeelor  sau “Noaptea Albă a Galeriilor”, evenimentul îşi propune să ofere publicului larg ocazia de a petrece o noapte în compania unor filme româneşti de toate genurile, realizate de cineaşti din toate generaţiile, acoperind astfel o paletă cât mai largă de gusturi.

       

      În Bucureşti, Noaptea Albă va fi organizată în 9 locaţii, unele dintre acestea fiind cunoscute publicului din ediţia precedentă (Cinema Patria, Studio, Eforie, Noul Cinematograf al Regizorului Român). În Cluj-Napoca, cinefilii sunt aşteptaţi la Cinema Florin Piersic şi Cinema Victoria, spectatorii din Timişoara se pot bucura de proiecţii la Cinema Studio iar la Iaşi, Cinema Republica devine locul în care va avea loc maratonul filmelor româneşti.

       

      Din program nu lipsesc producţii recent lansate pe marile ecrane precum Aurora (r. Cristi Puiu) sau Ursul (r. Dan Chişu), cele mai aclamate debuturi regizorale ale anului 2010: Morgen, r Marian Crişan, Eu când vreau să fluier, fluier, r. Florin Şerban sau Felicia înainte de toate, r. Răzvan Rădulescu, Melissa de Raaf, sau titlurile care au cucerit audienţa, precum California dreamin’ (nesfârşit), r. Cristian Nemescu şi Concertul, r. Radu Mihăileanu.De asemenea, spectatorii se vor putea delecta şi cu o selecţie a celor mai originale documentare şi scurt-metraje româneşti ale anului 2011, dar şi cu filme clasice, care au influenţat generaţii de cineaşti.

       

      Intrarea la filme va fi liberă, în limita locurilor disponibile.


      Programul complet al filmelor va fi disponibil în curând pe www.tiff.ro 

       

      Noaptea Albă a Filmului Romȃnesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Romȃnesc şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei. Cu sprijinul: RomȃniaFilm, Muzeul Ţăranului Romȃn, Uniunea Cineaştilor din Romȃnia, Arhiva Naţională de Filme.

       

       

      Sursa: tiff.ro

      Comenteaza Subiectul
      ULTIMELE COMENTARII
      • laurici 22 septembrie 2011, 16:14

       cu asemenea staruri la noi ,nu ma indoiesc ca filmul a fost praf:))))

      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor
      • laurici 22 septembrie 2011, 16:14

       cu asemenea staruri la noi ,nu ma indoiesc ca filmul a fost praf:))))