Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Pixar vrea să producă filme despre dinozauri şi misterele creierului uman

      22 august 2011, Autor: Oksana Radu
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Studiourile de animaţie Pixar au anunţat, sâmbătă, în timpul Expoziţiei D23 organizată de studiourile Disney la Anaheim, sudul oraşului Los Angeles, că vor produce, în 2013 - 2014, filme despre dinozauri şi despre misterele creierului uman.

       

      Directorul de creaţie al studiourilor de animaţie Disney şi Pixar, John Lasseter, a dezvăluit noile proiecte ale Pixar, care împlineşte anul acesta 25 de ani de existenţă şi care s-a impus pe piaţă cu producţii precum "Povestea jucăriilor", "Căutându-l pe Nemo", "Maşini" şi "Ratatouille".


      Niciunul dintre cele două filme care vor apărea după "Brave" (ce va fi lansat în vara lui 2012) şi "Monsters University" (ce va fi lansat în vara lui 2013) nu are încă titlu, însă primul va fi dedicat dinozaurilor. Animaţia va fi realizată de Bob Peterson, cel care a semnat şi scenariile producţiilor "Căutându-l pe Nemo" şi "Up - Deasupra tuturor".


      Filmul va prezenta viaţa dinozaurilor ca şi cum extincţia lor nu s-ar fi produs niciodată. "În filmul nostru, dinozaurii vor continua să existe", a spus Peterson.


      "Filmul fără titlu de la Pixar despre dinozauri", aşa cum l-a numit, în glumă, Peterson, va apărea pe marele ecran în decembrie 2013, în perioada Crăciunului.


      Pentru vara lui 2014, Pixar vrea să lanseze "filmul fără titlu de la Pixar care vă va transporta în capul unei fiinţe umane", a declarat realizatorul producţiei, Pete Docter, care a realizat deja pentru Pixar "Up-Deasupra tuturor" şi "Compania Monştrilor".


      Docter a declarat că îşi doreşte să ducă spectatorii " în lumea pe care toată lumea o cunoaşte, dar unde nicio persoană nu a ajuns niciodată: în interiorul creierului uman". După aceste declaraţii, reprezentanţii Pixar au dezvăluit primele imagini din "Brave", primul basm produs de companie. De asemenea, acesta este primul film al Pixar în care personajul principal este de sex feminin - o prinţesa scoţiană.


      Pixar, care a înregistrat numai succese cu filmele sale, atât la public, cât şi la critici, a cunoscut anul acesta "reversul medaliei", cu producţia "Maşini 2", care a fost criticată de presa de specialitate şi a înregistrat şi încasări dezamăgitoare - circa 476 milioane de dolari.


      Compania Pixar Animation Studios a fost înfiinţată în 1979, cu numele de Graphics Group, şi funcţiona ca parte a Computer Division, care aparţinea, la rândul său, companiei de producţie Lucasfilm. În 1986, Graphics Group a fost achiziţionată de cofondatorul Apple Steve Jobs, pentru cinci milioane de dolari, şi redenumită Pixar. În 2006, Walt Disney Company a cumpărat Pixar pentru 7,4 miliarde de dolari, tranzacţie care l-a transformat pe Jobs în cel mai mare acţionar al Disney.

       

       

      Sursa: mediafax.ro

      Comenteaza Subiectul
      ULTIMELE COMENTARII
      • alex 26 septembrie 2011, 09:34

       chiar nu prefer acest gen de film ..parca sunt dintr-o alta lume :)))

      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor
      • alex 26 septembrie 2011, 09:34

       chiar nu prefer acest gen de film ..parca sunt dintr-o alta lume :)))