Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Povestea lui Crulic ajunge la New York, pe ecranele prestigiosului MoMA

      23 ianuarie 2012, Autor: Oksana Radu
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      După un turneu impresionant în festivaluri internaţionale de prestigiu, în care a adunat șapte premii la sfârșitul anuluitrecut, „Crulic - drumul spre dincolo”, primul lungmetraj românesc de animaţie din ultimii 20 de ani, scris, regizat şiprodus de Anca Damian a fost recent inclus în selecţia oficială a festivalului New Directors/New Films de la New York(21 martie-1 aprilie).

       

      Realizat în colaborare cu The Film Society of Lincoln Center şi celebrul Museum of Modern Art(MoMA), festivalul promovează, de mai bine de 40 de ani, lucrări noi ale unor realizatori în ascensiune, „celebrândcele mai inovatoare voci auctoriale din cinematografie”. În România, lungmetrajul este distribuit de IndependențaFilm.


      Dedicat descoperirii şi promovării artiştilor tineri, New Directors/New Films şi-a cîştigat o reputaţie internaţională,devenind un festival în cadrul căruia se prezintă în premieră lucrări care redefinesc şabloanele cinematografiei. Peparcursul celor 40 de ediţii de până acum, festivalul a prezentat şi promovat lucrări ale unor nume precum Pedro Almodovar, Steven Spielberg, Wong Kar Wai, Spike Lee, Atom Egoyan, Richard Linklater sau Wim Wenders.


      Despre Crulic – drumul către dincolo”, selecţionerii festivalului notează: „Filmul Ancăi Damian este pe rând înfricoşătorşi înduioşător, dar şi ironic, cu un strop de umor negru care echilibrează tonul. Ceea ce face ca documentarul ei să fie şimai captivant este stilul vizual puternic: Damian foloseşte tehnici de animaţie mixte – desen, cut-out şi colaj – pentru acrea un film puternic şi memorabil”.

       

       

      Înainte de a ajunge pe ecranele de la MoMA, „Crulic - drumul spre dincolo” se va opri la Helsinki, unde va participala Festivalul de Film Documentar Doc Point, în capitala Finlandei, între 24 şi 29 ianuarie. Povestea emoţionantă aromânului mort într-o închisoare poloneză în urma unei greve a foamei va ajunge apoi în Suedia, unde va participa la a35-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Göteborg, între 27 ianuarie - 6 februarie 2012. În luna februarie vaparticipa la festivalurile de la Dublin - Dublin International Film Festival, Mexico City - FICUNAM Festival Internacionalde Cine, Geneva - BLACK MOVIE Genève Festival de Films des Autres Mondes și Vilnius - Vilnius International FilmFestival KINO PAVASARIS.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor