Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      “Poziția copilului” în competiția oficială pentru Ursul de Aur

      14 decembrie 2012, Autor: Bogdan Tirlea
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Cel mai recent film al regizorului Călin Peter Netzer, “Poziția copilului”, a fost selecționat în Competiția oficială a celui mai important eveniment cinematografic al începutului de an – Festivalul Internațional de Film de la Berlin, care se va desfășura în perioada 7 – 17 februarie 2013.

       

      Producţia “Poziţia copilului” vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor, despre relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul său adult. “Poziţia copilului” este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora.

       

      În același timp, filmul este o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

       

      Rolurile principale sunt interpretate de actorii Luminiţa Gheorghiu (premiată de Asociația Criticilor de Film din Los Angeles, Festivalul de Film de la Namur și Festivalul Internaţional de Film Transilvania pentru rolul din “Moartea domnului Lăzărescu” în regia lui Cristi Puiu) şi Bogdan Dumitrache (câştigător al Premiului pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Locarno pentru rolul din “Din dragoste cu cele mai bune intenţii” de Adrian Sitaru). 

       

      Din distribuţia filmului mai fac parte cunoscuţii actori Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov

       

      Scenariul filmului este scris de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer, directorul de imagine este Andrei Butică, montajul și sound design-ul sunt semnate de Dana Bunescu, decorurile sunt realizate de Mălina Ionescu, costumele de Irina Marinescu, machiajul de Dana Roseanu si Domnica Sava, iar producătorii filmului sunt Călin Peter Netzer si Ada Solomon.

       

      “Poziția copilului” se numără printre primele șase titluri din competiția oficială a celei de-a 63a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Juriul competiției berlineze va fi prezidat de regizorul Wong Kar Wai.

       

      Călin Peter Netzer a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", secţia Regie Film. Până la obţinerea diplomei, Netzer realizase deja o serie de scurtmetraje selecţionate și premiate în numeroase festivaluri de film.

       

      Lungmetrajul de debut, “Maria” (2003), a fost selecţionat în peste 40 de festivaluri de film din toată lumea, nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film și premiat la Festivalurile de Film de la Locarno (Marele Premiu al Juriului, Leopardul de Argint pentru Diana Dumbravă și Șerban Ionescu, Mențiunea Specială a Juriului Tânăr), Cottbus (Mențiunea Specială a Juriului, Premiul pentru Debut, Mențiunea Specială Don Quixote), Paris (Marele Premiu).

       

      Al doilea lungmetraj realizat de Călin Peter Netzer a fost multi-premiatul “Medalia de onoare” (2010). Producţia a participat la numeroase festivaluri de film din întreaga lume, obţinând premii la Festivalul de Film de la Salonic (Marele Premiu al Juriului "Silver Alexander", Cel mai bun Scenariu, Cel mai bun Actor, Premiul FIPRESCI pentru Cel mai Bun Film din Competiţia Internaţională), Festivalul de Film de la Torino (Premiul "Scuola Holden" pentru scenariu, Premiul Publicului, Menţiune Specială pentru Victor Rebengiuc), Festivalul Internaţional de Film de la Miami (Menţiunea specială a Juriului si Premiul Cineuropa), Festivalul Internaţional de Film Transilvania (Cea mai bună Regie și Cel mai bun Actor în rol principal)

       

      “Poziţia copilului” este o producţie Parada Film în co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, ThomasVille, cu participarea HBO România. 

       

      Filmul va putea fi urmărit pe marile ecrane din întreaga țară din luna martie a anului viitor. 

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor