Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      PREMIERĂ semnată RADU AFRIM la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova -- INIMĂ ȘI ALTE PREPARATE DIN CARNE

      1 octombrie 2020, Autor: Iulian Chirila
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova anunță deschiderea stagiunii 2020-2021 cu premiera spectacolului „Inimă și alte preparate din carne” de Dan Coman,regia Radu Afrim, scenografia Irina Moscu.PREMIERA va avea loc în acest sfârșit de săptămână - sâmbătă, 3 octombrie, ora 19:00.Spectacolul se va juca în Sala „Amza Pellea”, iar publicul se va putea așeza în sală înfuncție de noile norme impuse de pandemia coronavirus. De altfel, întregul concept alspectacolului a pornit de la situația neobișnuită prin care am trecut cu toții, din lunamartie și până în prezent.Despre dragoste și despre praful colorat care se alege din ea.

       

      Despre fluturele-labrador care se zbate în zadar la capătul realității. Despre umorul involuntar șisingurătatea voluntară. Despre adevăr, tandrețe și sex. Despre copii, poezie și cafea.Despre corp și despre cum duce el greul. Despre crizele mici izbucnite în plină criză.Despre frumusețe și despre sufletele tot mai uscate, întărite deja pe la margini.Despre plăcere și boală. Despre limbaj și despre cum se scurge culoarea din lucruri.Despre cuplurile de interior. Despre viața care atârnă la câțiva cm în afara noastră.Despre inimă și alte preparate din carne. Dan Coman


      Radu Afrim montează pentru a treia oară la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova,după „Dacă am gândi cu voce tare” de Adnan Lugonić și „Casa cu suricate” de DavidDrábek. Și de această dată a ales să lucreze cu scenografa Irina Moscu, cea care, pentruaceastă ediție a Galei UNITER a fost nominalizată la Premiul pentru cea mai bunăscenografie, pentru scenografia creată pentru „Casa cu suricate”, spectacol produs deTeatrul Național „Marin Sorescu” Craiova în 2019. Sound design-ul noii producții estesemnat de Mihai Dobre, iar mişcarea scenică poartă amprenta Flaviei Giurgiu.Distribuția spectacolului este alcătuită din: Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, RamonaDrăgulescu, Flavia Giurgiu, Romanița Ionescu, Geni Macsim, Ioana FlorentinaManciu, Cătălin Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail, Raluca Păun, Vlad Udrescu,Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Irina Danciu, Corina Oprea, MihaiAlexandru Purcaru, Sorin Gruia, Minela Popa, Florin Chirea.

       

      Ia o pauza! Bea-ți cafeaua cu WWW.STARCAFE:RO -  cafelele COSTA COFFEE ajunge in Romania clic pentru detalii

       

      Acolo unde-i aprinsă țigara, un bărbat înalt îți va întinde, înflorită, inima sa.Radu Afrim este unul dintre cei mai importanţi regizori români. A câștigat de trei oriPremiul UNITER pentru regie, Premiul Academiei Române (pe anul 2017) și esteconsiderat un creator rebel și reformator, autor al unui demers performativ țesut dinatmosferă și personaje, îmbunătățit, cum spune artistul însuși, cu un „supliment derealitate”. În anul 2008 i s-a decernat Premiul Coup de Coeur de la Presse la Festivalul dela Avignon Off, pentru spectacolul „Mansarde à Paris/ Les détours Cioran” montat înLuxemburg.Irina Moscu este scenograf și arhitect, creator de decoruri pentru spectacole prezentateatât în zona independentă cât și în cele mai importante teatre din țară. Irina a câştigatnumeroase premii şi nominalizări, inclusiv Premiul Ordinului Arhitecţilor pentru ceamai bună scenografie în Anuala de Arhitectură Bucureşti.

       

      De asemenea, are douănominalizări la Premiul UNITER pentru cea mai bună scenografie, la ambele proiectelucrând cu regizorul Radu Afrim: „Pasărea retro se loveşte de bloc şi cade pe asfaltulfierbinte” de Radu Afrim și „Casa cu suricate” de David Drábek.Dan Coman, născut în 1975 la Gersa, Bistrița-Năsăud, a publicat de-a lungul timpuluipatru cărți de poezie și patru romane, cel mai recent fiind „aceste lucruri care nu sevor schimba niciodată” (Polirom, 2019). A primit Premiul Uniunii Scriitorilor dinRomânia pentru debut (2004), Premiul Radio România Cultural (2010, 2018), PremiulObservator Cultural (2018), Premiul Cartea de poezie a anului 2017 în cadrul Galeitinerilor scriitori (2018). Locuiește la Bistrița, unde organizează Festivalul Internaționalde Poezie și Muzică Poezia e la Bistrița. Textele sale sunt incluse în antologii dinRomânia, Suedia, Franţa, SUA, Serbia, Ungaria, Slovenia, Canada.

       

      INIMĂ ȘI ALTE PREPARATE DIN CARNE

       Text: Dan ComanRegie, video și univers sonor: Radu AfrimScenografie: Irina MoscuSound design: Mihai DobreMişcare scenică: Flavia GiurgiuAsistent regie: Claudia GorunCu: Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, Ramona Drăgulescu, Flavia Giurgiu, Romanița Ionescu, GeniMacsim, Ioana Florentina Manciu, Cătălin Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail, Raluca Păun, VladUdrescu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Irina Danciu, Corina Oprea, Mihai AlexandruPurcaru, Sorin Gruia, Minela Popa, Florin Chirea.Următoarele reprezentații vor avea loc în 14 și 15 octombrie 2020, de la ora 19:00.*Spectacolul este recomandat publicului cu vârsta de peste 16 ani.

       

      Ia o pauza! Bea-ți cafeaua cu WWW.STARCAFE:RO -  cafelele COSTA COFFEE ajunge in Romania clic pentru detalii. 

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor