Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Premii importante pentru filmul românesc la Cottbus

      7 noiembrie 2011, Autor: Oksana Radu
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Ceremonia de premiere a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus s-a incheiat in data de 5 noiembrie. România nu a plecat cu mâinile goale.

       

      Două premii au fost decernate coproducţiei româno-poloneze, Crulic, drumul spre dincolo. Menţiunea specială a juriului internaţional a fost acordată regizoarei Anca Damian, care cu ajutorul unor tehnici de animaţie diversificate relatează o poveste bazată pe fapte reale.

       

      În anul 2008 Claudiu Crulic, emigrat în Polonia, ajunge nevinovat în închisoare şi intră din protest în greva foamei. Şi juriul ecumenic al festivalului s-a arătat impresionat şi a premiat modul inovativ prin care li se acordă dreptul la replică celor ce nu mai sunt.

       

      La competiţia de scurtmetraj a fost mai mult decât convingătoare premiera mondială a filmului "Aşteptând zorile", în regia lui Mihai Şofronea. Scurtmetrajul spune povestea unui cuplu în prag de ruptură. Ana îl iubeşte pe Radu, dar s-a îndrăgostit de altcineva. Cele două personaje sunt interpretate de actorii Elena Popa şi Adrian Văncică. Imaginea este semnată Toni Cartu, scenografia Cezara Armasu, montajul Doina Zavadschi şi sunetul Marius Obretin.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor